Трите големи звезди на тениса при мъжете - Новак Джокович,

...
Трите големи звезди на тениса при мъжете - Новак Джокович,
Коментари Харесай

Федерер, Надал и Джокович сред наградените от АТР

Трите огромни звезди на тениса при мъжете - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, бяха отличени на обичайните годишни награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). 33-годишният Джокович приключва годината като лидер за шести път в последните 10 сезона.

Това донесе на сърбина и премията за номер 1 през годината. Надал, който през есента завоюва за рекордния 13-и път " Ролан Гарос ", взе премията за великодушие на името на именития швед Щефан Едберг.

За испанеца, който е номер 2 в ранглистата на АТП след Джокович, това е трета поредна и общо четвърта премия за великодушие. 39-годишният Федерер, който пропусна съвсем целия сезон поради контузия в коляното, получи премията за любим на публиката.

Швейцарският маестро взима оценката за невиждания 18-и следващ път. Руснакът Андрей Рубльов, който завоюва рекордните през годината пет трофеи от шампионати на АТП, бе избран за " Най-развил се състезател ", а неговият ментор Фернандо Висенте бе определен за " Треньор на годината ".

Comeback Player of the Year! Thank you!
— Vasek Pospisil (@VasekPospisil)
Канадецът Вашек Поспишил, който игра на финала на шампионата в София през октомври, взе наградата за " Завръщане на годината ". Поспишил стартира сезона отвън топ 100, само че с положителното си показване се изкачи до 25-о място. 17-годишният испанец Карло Алкарас, който стартира сезона като номер 491 в света и го приключи като номер 141, бе отличен за " Новобранец на годината ". При двойките номер 1 е хърватско-бразилският дует на Мате Павич и Бруно Соареш, до момента в който обичаната двойка на публиката са британците Джейми Мъри и Нийл Шкупски.

Американецът Франсис Тиафо получи филантропичното отличие на АТП на името на неговия съотечественик Артър Аш. 67-годишният Боб Брет, който е треньор от 46 години, взе кариерната премия за треньор, до момента в който наградата за най-хубав тенис публицист взе Кевин Мичъл от английския вестник " Гардиън ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР