Трима от най-добрите български лекоатлети Ивет Лалова, Пламена Миткова и

...
Трима от най-добрите български лекоатлети Ивет Лалова, Пламена Миткова и
Коментари Харесай

Ивет Лалова, Пламена Миткова и Тихомир Иванов подкрепиха кампанията “Бъдеще за Катрин”

Трима от най-хубавите български лекоатлети Ивет Лалова, Пламена Миткова и Тихомир Иванов предоставиха свои продукти за благотворителния търг проведен от спортния публицист от Българска национална телевизия Радостин Любомиров.

Търгът се организира в поддръжка на акцията “Бъдеще за Катрин ”, с която се цели набирането на 55 000 евро за лекуването на младата перничанка Катрин Йоргова, която страда от множествена склероза. Наддаването за всеки продукт ще се реализира до недела (21.08) 23.59 часа в персоналния фейсбук профил на Радостин Любомиров.

За търга най-бързата българка Ивет Лалова предостави фланелка на своята лекоатлетическа академия с нейн подпис.

Световната шампионка за девойки до 20 години от шампионата в Кали Пламена Миткова предостави на уредника собствен екип с подпис и посвещение “За едно положително сърце ”.

Часове след края на финала в скока на височина от Европейското състезание в Мюнхен Тихомир Иванов, който се класира на осмо място, разгласи, че подарява своя потник, с който скачаше в немския град.

Катрин Йоргова е на 27 години и е майка на 6-годишно момченце. От 2014 година, когато й слагат диагноза множествена склероза, положението ѝ последователно се утежнява. Надежда да пребори подлата болест ѝ дават лекарите от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „ Пирогов “ в Москва, които имат дълготраен опит в лекуването на заболели от Министерски съвет, посредством автоложна трансплантация на хемопоетични стволови кафези (АНSСT).

Това е тип лекуване, което към този момент не се поема от НЗОК в България, при което имунната система безусловно се унищожава посредством химиотерапия, след което се възвръща посредством вливане на лични стволови кафези. От болничното заведение дават огромен % успеваемост на метода за стопиране на автоимунния развой. Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лекуване, напредъка на болестта е спрян. На този стадий това е най-ефективния способ за реализиране на дълготрайна ремисия и преодоляване на автоимунния развой.  Силно се надяваме лекуването да помогне и на Катрин, само че сумата, избрана от болничното заведение е 55 000 евро и не е по опциите на нея и на нейното семейство.  Необходими са и спомагателни средства за образуване на пътуването й до Москва. Датата, за постъпване в болничното заведение, е избрана за месец октомври 2022 година.

Всеки искащ може да направи подаяние и на следната банкова сметка:
Обединена българска банка АД BG47UBBS80021035256550BIC КОД: UBBSBGSF Катрин Енчева Йоргова

В благотворителния търг се включиха редица от най-големите български спортисти. Свои продукти подариха Христо Стоичков, Григор Димитров, олимпийските шампионки от Токио Ивет Горанова, Стойка Кръстева и ансамбълът по художествена гимнастика, сребърната медалистка в спортната пукотевица Антоанета Костадинова, бронзовата в битката Евелина Николова и доста други.

atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР