Трима души бяха арестувани и 32-ма задържани по време на

...
Трима души бяха арестувани и 32-ма задържани по време на
Коментари Харесай

Сблъсъците с полицията в Солун продължават

Трима души бяха задържани и 32-ма арестувани по време на продължаващите конфликти сред полиция и протестиращи в центъра на Солун късно във вторник след гибелта на 16-годишното момче от ромски генезис, простреляно в главата предходната седмица по време на полицейско гонене, написа " Катимерини ".

Тримата задържани тази нощ - младежи на 18, 21 и 22 години ще бъдат изправени пред прокурор.

16-годишното момче, чието име публично не е посочено, само че медиите събщиха, че става дума за млад ром на име Костас Франгулис, почина във вторник, осем дни след като беше простреляно от служител на реда на мотоциклет в гонка, след сигнал, че се е избягал от бензиностанция, без да заплати 20 евро за горивото.

Според полицията преследването почнало към 1 часа след среднощ предишния понеделник, когато в полицията е било обявено, че малолетният е заредил пикап на бензиностанция и си е тръгнал, без да заплати. Полицаите са разкрили автомобила, само че младежът е отказал да спре и се е опитал да избяга, извършвайки рискови маневри, в това число пробвайки се да удари съзнателно полицейски мотоциклет пред него.Двамата служители на реда на мотора са го простреляли, след което младежът се е блъснал в стена.

След случая започнаха ромски митинги в Солун, които по-късно се трансферираха и в столичния регион Атика. Към тях се причислиха и анархисти.

Членове на анархистки групи ще проведат протест пред съда в Солун в сряда, когато се чака правосъден съвет да се произнесе дали обвиненият за непредумишлено ликвидиране служител на реда би трябвало да бъде арестуван в предварителния арест.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР