Маратонът е в три дистанции. Общо 179 атлети стартираха в

...
Маратонът е в три дистанции. Общо 179 атлети стартираха в
Коментари Харесай

Започна маратон Варна 2024

Маратонът е в три дистанции. Общо 179 спортисти стартираха в класическата отдалеченост от 42.195 км, написа уеб сайтът

Кметът Благомир Коцев даде старт на Маратон Варна. Над 1200 бегачи от 33 страни се включиха в надпреварата, което стартира през днешния ден на площад „ Независимост “ в морския град.

Маратонът е в три дистанции. Общо 179 спортисти стартираха в класическата отдалеченост от 42.195 км.

В полумаратона от 21 км стартираха 418 състезатели, а в дистанцията от 10,5 километра – 532 спортисти.

Коцев даде старт и на градския крос от 2 км. В него най-възрастният участник е на 82 години. Три деца на по две години също ще вземат участие в надпреварата.

Победителите в конкуренцията при мъжете и дамите ще получат парична награда от по 1500 евро, заелите второ място – по 1000 евро, а финиширалите трети – по 500 евро.

Състезанието се организира по актуализирано трасе. След старта бегачите се насочат по централната пешеходна зона и навлизат от основния вход в Морската градина, а по-късно се включват за малко по пътя Варна – КК „ Златни пясъци “.

Емблематичното за града събитие е придружено от състезателен празник с демонстрации и томболи с награди в зоната на старт-финала. Желаещите могат да се включат в демонстративни тренировки по художествена гимнастика, карате, йога за деца, табата, баскетбол, футбол, брейк, балет и други благодарение на треньори от варненските клубове и школи.

На място ще се тегли и лотария с награди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР