Трима български плувци са уличени в употреба на забранени вещества,

...
Трима български плувци са уличени в употреба на забранени вещества,
Коментари Харесай

Трима български плувци са уличени в употреба на допинг

Трима български плувци са уличени в приложимост на неразрешени субстанции, заяви bTV. Според информацията става дума за състезатели от националния тим, само че не се показва в коя възрастова група.

Президентът на федерацията (БФПС) Георги Аврамчев удостовери единствено, че има три позитивни теста за допинг. Изп. шеф на Националния антидопингов център доктор Виолета Заркова заяви, че става въпрос за анаболния стероид станозолол.

В момента тече процедура, като тримата употребявали неразрешения препарат, би трябвало да кажат дали желаят отваряне на Б-проба, след което да дадат пояснение пред Дисциплинарната комисия на БОК. Наказанието за приложимост на стероиди е отнемане от спортни права за 4 години.

През последните години българското плуване е в напредък на развиване и редица наши състезатели се намират в международния хайлайф. Страната ни има три сигурни квоти за олимпийските игри в Токио - на Антъни Иванов (200 м бътерфлай), Йосиф Миладинов (100 м бътерфлай) и Калоян Левтеров (200 м гръб).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР