Тридесетте конгресмени от най-прогресивното крило на Демократическата партия оттеглиха писмото

...
Тридесетте конгресмени от най-прогресивното крило на Демократическата партия оттеглиха писмото
Коментари Харесай

Демократите оттеглиха писмото, с което искаха Байдън да търси дипломатическо решение в Украйна

Тридесетте конгресмени от най-прогресивното крило на Демократическата партия отдръпнаха писмото до президента Джо Байдън , с което желаеха на войната в Украйна, а освен да се изпраща оръжие.

Решението беше целесъобразно с неверното пояснение на писмото, както и че позицията е била съгласно нежеланието на Републиканската партия да продължи с изпращането на оръжие за Киев.

По думи на Прамила Джаяпал , която е ръководител на Прогресивната група в Камарата на представителите , предварителният текст на писмото е бил квалифициран „ преди месеци “, само че е бил разпратен от администрацията без преди този момент „ да бъде тестван “.

Въпреки отдръпването на писмото Джаяпал въпреки всичко остава на позицията, че е за решаването на обстановката в Украйна е нужна дипломация. По думите ѝ в този момент просто е бил неправилният миг за публикуването му. Тя упрекна Републиканската партия в това, че се готви да отдръпна поддръжката си за даване на оръжие за Киев.

На 8 ноември в Съединени американски щати предстоят така наречен „ Избори в средата на мандата “. На тях ще се гласоподава за всички места в Камарата на представителите и за част от местата в Сената.

Някои републиканци предизвестиха, че в случай че партията им получи надзор над Конгреса, ще бъде засилен контролът над процеса по финансиране на Украйна от Съединени американски щати.

Призивът за директни договаряния с Русия беше разчетен като опит за подкопаване на напъните на администрацията на Байдън. От Белия дом реагираха на писмото със известие, че „ дипломацията е допустима единствено, когато всички страни са подготвени да договарят “.

От самата Демократическа партия също реагираха отрицателно против писмото. Конгресменът Джейк Очинклос от Масачузец дефинира писмото като „ маслинова клонка към военнопрестъпник, който губи войната “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР