Три месеца след началото на 49-ия парламент партиите дадоха ход

...
Три месеца след началото на 49-ия парламент партиите дадоха ход
Коментари Харесай

Три месеца след началото на 49-ия парламент: партиите май се разбраха за шефовете на комисии

Три месеца след началото на 49-ия парламент партиите дадоха ход на избора на шефове на непрекъснатите комисии в Народното събрание. Досега съвещанията им бяха свиквани от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков и бяха ръководени от старите си шефове - тези от 48-ото Народно събрание.

До момента единствената комисия с определен ръководител е тази по правни въпроси. Тя бе управлявана от Стою Стоев от " Продължаваме промяната " като част от джентълменското съглашение сред сътрудниците в ръководството - човек от ГЕРБ-СДС оглавява Народно събрание, а кадър на ПП-ДБ оглавява правната комисия за 9 месеца. После се разменят, както и министър-председателите.

Проекти на решения за избор на ръководители на останалите комисии е внесла шефката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Внесен е план и за избори на заместници на Стоев в правната комисия. В документите няма посочени имена, като те евентуално ще станат ясни по време на дебатите в пленарната зала. Те бяха качени на уеб страницата на Народно събрание в края на изключителното съвещание през днешния ден.

Няколко пъти комисиите влизаха в дневния ред на депутатите. За състава им те съумяха да се схванат първоначално. Липсата на болшинство в Народното събрание обаче им попречи да се схванат по какъв начин да си разделят шефските постове и по този начин в средата на май направиха несполучлив опит да ги гласоподават в залата. Страстите се нажежиха още веднъж, когато при започване на юни Делян Пеевски от Движение за права и свободи бе определен за член на комисията по конституционни въпроси. Тогава от ПП-ДБ го призоваваха да се откаже в продължение на два дни, само че от придвижването обясниха, че той е работил по плана за конституционни промени на партията.

Днес от ДПС са внесли нови оферти за промени - Пеевски да влезе и в правната комисия, а водачът на партията Мустафа Карадайъ да излезе от конституционната, написа " 24 часа ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР