Три мача от 23-ия кръг на първа професионална футболна лига

...
Три мача от 23-ия кръг на първа професионална футболна лига
Коментари Харесай

ЦСКА София - Царско село пряко по "Хоризонт"

Три мача от 23-ия кръг на първа професионална футболна лига ще се изиграят през днешния ден.

От 12.30 часа тимът на Локомотив София приема състава на Ботев (Враца). Един против различен застават два от тимовете, които се борят за оцеляването си в елита. Затова срещата е извънредно значима за всеки от тях, а успеха е с двойна цена. Преди началото на този мач Локо и Ботев се намират на 12-ото и 13-ото място в класирането с еднакъв брой точки - по 19. Положението им не е по никакъв начин розово и трите точки са от голямо значение. Локо стартира пролетния дял на шампионата с отсрочения мач с ЦСКА - София, в който " Железничарите " измъкнаха тъждество 1:1. В идващите срещи обаче отборът не съумя да задържи положителното равнище и позволи три следващи провали от Пирин (1:2), Черно море (0:3) и Славия (0:3).

В Ботев обстановката е сходна и отборът идва в столицата след серия от три следващи загуби от ЦСКА 1948 (0:4), ЦСКА - София (0:4) и Лудогорец (1:2). Сега врачани се надяват да излязат от рецесията, в която се намират.

От 15:00 часа Черно море приема Арда на " Тича ". Срещата е значима и за двата тима. Варненци нямат право на неточност в борбата за топ 3, до момента в който кърджалии пък се нуждаят от всяка допустима точка в борбата за оцеляване. Черно море има най-хубава отбрана в шампионата - позволили са единствено 16 гола във вратата си, което е 0,73 на мач.

Черно море се показва нерешително след подновяването на шампионата. Варненци записаха победа, еднакъв и загуба напролет. Те първо изгубиха от Лудогорец (1:2), по-късно завоюваха против Локомотив (София) (3:0), а най-после направиха изненадващо реми с Пирин (1:1).

Арда идва край морето в приповдигнато въодушевление, откакто в предишния кръг постави завършек на неприятната си серия от 3 следващи загуби и завоюва с 1:0 против Берое. Сега в клуба се надяват да вземат нови три точки, или най-малко да не изгубят мача. Кърджалии досега нямат победа над Черно море във Варна, тъй че задачата им не наподобява по никакъв начин лесна.

От 17.30 часа ЦСКА София приема Царско село. Срещата от стадион " Българска войска " ще бъде излъчена директно по стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио. Домаканите изостават на шест точки от водача Лудогорец и ще гонят непременно трите точки. Тимът на Царско село е финален в класирането и от началото на 2022 година няма извоювана точка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР