Три години и половина ще лежи в затвора рецидивистът Наско

...
Три години и половина ще лежи в затвора рецидивистът Наско
Коментари Харесай

Строг затвор за рецидивиста, ограбил пенсионерка, за да си купи хероин

Три години и половина ще лежи в пандиза рецидивистът Наско Караманов, който в края на януари тази година, атакува и ограби стара жена в Столипиново. Той ще изтърпи присъдата си при първичен непоколебим режим.
Прочетете още
Днес 40-годишният мъж получи следващата си присъда по повдигнато обвиняване, за това, че на 23 януари 2024 година, при изискванията на рисков рецидив, е лишил непознати движими движимости – парична сума в размер на 65 лв., документи и други движимости, от владението на потърпевшата 76-годишна жена, като е използвал за това мощ.

Възрастната жена е пенсионерка по болест. В същия ден, преди обяд, тя пазарувала в магазин „ Кауфланд “ на бул. „ Цариградско шосе “. Продуктите поставила в количка, която ѝ пособия и за напредване. Докато се придвижвала по улица „ Ландос ”, В. Биволарска била пресрещната и нападната от крадеца. Според обвинителния акт, мъжът я блъснал и избутал на земята, издърпал портмонето ѝ и побягнал. В следствие с парите си купил цигари и хероин.

Не след дълго 40-годишният Караманов бил задържан. От досието му станало ясно, че е неведнъж осъждан.

Днешната си присъда Караманов получи откакто подписа съглашение с прокуратурата. Предвид това, че мъжът е с голям брой присъди и е направил закононарушението в изискването на рисков рецидив, прокурор Тодор Павлов изиска най-малко 3 години и 6 месеца затвор. Караманов и адвокатката му Екатерина Бъндева се съгласиха и съдът утвърди сделката сред страните. Крадецът би трябвало да заплати и разноските по делото, който са в размер на малко над 500 лв..

Решението на магистратите е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Парите на старата жена за възобновени.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР