Три читалища в община Плевен ще продължат да ползват безвъзмездно

...
Три читалища в община Плевен ще продължат да ползват безвъзмездно
Коментари Харесай

Читалища в община Плевен ще продължат да ползват безвъзмездно общински имоти

Три читалища в община Плевен ще продължат да употребяват безплатно общински парцели за развиване на своята активност за нови 5 години. Общинският съвет на Плевен одобри решенията единомислещо на днешното си съвещание и удължи периода на договорите на НЧ „ Христо Ботев-1959 ” - гр. Плевен, НЧ „ Просвета - 1923 ” - с. Ясен и НЧ „ Наука 1927 ” - с. Брестовец.

В Община Плевен е постъпило документално заявление от Мария Венкова - ръководител на НЧ „ Христо Ботев-1959 ”, гр. Плевен със декларирано предпочитание за подписване на контракт за основаване безплатно право на прилагане върху неподвижен нежилищен общински парцел - обществена общинска благосъстоятелност, находящ се на бул. ”Русе ” №6. Имотът съставлява независим обект в постройка със застроена повърхност 299 кв.м с предопределение за културна активност, дружно с прилежащо сутеренно помещение с повърхност 255 кв.м. На НЧ „ Христо Ботев - 1959 ” е учредено безплатно право на прилагане върху същия парцел за период от 5 години, според контракт от 6 декември 2017 година Договорът изтича на 6 декември тази година.

В изгода на НЧ „ Просвета - 1923 ” - с. Ясен има учредено безплатно право на прилагане върху парцел - обществена общинска благосъстоятелност, представляващ солидна двуетажна постройка за просвета и изкуство - Културен дом, със застроена повърхност 382 кв.м в обитаемото място. Правото на прилагане е за период от 5 години, според контракт от 08.12.2017 година Договорът изтича на 8 декември тази година. В Община Плевен е постъпило заявление от Янита Коцева - ръководител на читалището, съпроводено с уверение за настоящо положение на регистрацията и със декларирано предпочитание за подписване на нов контракт за основаване безплатно право на прилагане върху недвижимия нежилищен парцел.

В Община Плевен е постъпило документално заявление и от Галя Русанова - ръководител на НЧ „ Наука 1927 ” - с. Брестовец, за подписване на контракт за основаване безплатно право на прилагане върху неподвижен нежилищен общински парцел - обществена общинска благосъстоятелност. Имотът съставлява солидна двуетажна постройка за просвета и изкуство със застроена повърхност 397 кв.м като се изключи едно помещение с повърхност 16,50 кв.м, находящо се на първия етаж. Сградата се намира в аграрен парцел по регулационния проект на с. Брестовец. На НЧ „ Наука 1927 ” има учредено безплатно право на прилагане върху същия парцел за период от 5 години, според контракт от 8 декември 2017 година Договорът изтича на 8 декември тази година.

И в трите решения, признати през днешния ден от Общински съвет - Плевен за удължение периода на договорите за безплатно право на прилагане на общинските парцели за читалищна активност, се показва, че всички консумативи и разходи за поддържането им ще бъдат за сметка на ползвателите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР