Той е театрален режисьор. Но също така и драматург, актьор,

...
Той е театрален режисьор. Но също така и драматург, актьор,
Коментари Харесай

Недялко Делчев открива изложбата си Ха-ха-ница в Блок 14

Той е сценичен режисьор. Но също по този начин и драматург, артист, учител, ваятел, художник. Той е Недялко Делчев. В събота, 18 май, този извънредно положителен, сияен и земен човек, ще открие своята галерия “Ха-ха-ница ” в пространствата на Център за изкуство и просвета “Блок 14 ” на ул. “Борисова ” 47 в Русе. Споделя, че не се приема на съществено като художник, само че въпреки всичко рисува не неотдавна и към този момент има собствен жанр, построен и върху знания и опит.

Започнал да рисува през 1989 година в НАТФИЗ от обезсърчение. Наистина. “Я артист ще пропусне подготовка, я някой ще се откаже, я различен ще емигрира в Канада... Мечтата и действителността се оказа, че имат доста малко допирни точки. И с цел да се разсея от печални мисли – пишех, бришех, драсках, дялках. За да излезе нещо отдолу под ръката ми, с цел да не мине деня без нищо свършено. ”, споделя Недялко Делчев.

И като всеки същински актьор, в необятния смисъл на думата, твори в разнообразни направления. Преди две години той сложи на русенска сцена спектакъла “Балкански синдром ”, а в този момент стартира подготовки още веднъж с трупата на Русенския трагичен спектакъл на “Опит за хвърчене ” от Й. Радичков.

Чуйте изявлението с Недялко Делчев в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР