„Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие

...
„Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие
Коментари Харесай

Трейс с обяснение заради Нинова: Нямаме действащи договори с Автомагистрали

„ Трейс Груп Холд “ АД няма настоящи контракти с държавното дружество „ Автомагистрали “ ЕАД . " Трейс " е обществена компания - всички наши контракти за възлагане и осъществяване на строителни обекти, както и финансовата информация, са публично налични. Това декларират в декларация от „ Трейс Груп Холд “ АД по отношение на днешното изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, оповестиха от компанията.
Припомняме, че в политическото си слово от трибуната на Народното събрание Нинова разяснява: „ Докато хилядите български фамилии получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 компании получиха голям коледен подарък - над 1 милиард лв. за строителство на автомагистрали. Тези пари се раздадоха отвън закона без публични поръчки.
Време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. 1 милиард и 350 млн. лева за пътно строителна техника за получили „ Хидрострой “, „ Трейс Груп “, „ Пътстрой 92 “, „ Главболгарстрой “, „ ПСТ Груп “. Вярно ли е, че към този момент има преведени задатъци на тези компании? “
От " Трейс " декларират, че са компания реализатор. " Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва обществен запас, какви са разпоредбите - вземат решение политиците. Ние, като строители, желаеме да има ясни правила, транспарантни процедури и практики, които подсигуряват осъществяването на обектите, качествено и в период ", безапелационни са от компанията.
Относно съответното запитване на Нинова, отправено от трибуната на Народното събрание, с цел да няма „ замитане под килима “, което постоянно ражда лавина от недоразумения и тежки имиджови вреди, осведомяваме, че „ Трейс Груп Холд “ АД няма настоящи контракти с държавното дружество „ Автомагистрали “ ЕАД. „ Трейс Груп Холд “ АД не е подизпълнител на „ Автомагистрали “ ЕАД, безапелационни са от компанията.


" За оповестените публични поръчки за създаване и рехабилитация на пътна инфраструктура през 2017 година от АПИ, Холдингът взе участие в 21 тръжни процедури, отстранени сме на 10 позиции. Единственият обект, който ни е предоставен, е „ Изграждане на обходен път на град Ахелой , част от първокачествен път I-9 Слънчев бряг – Бургас “, на стойност 23 млн. и 200 хиляди лева Обектът стана част от Републиканската пътна мрежа през месец юни 2018 година, завършихме го 4 месеца преди периода по контракт, и още не е изплатен.
През 2018 година на оповестените от АПИ публични поръчки за Калотина - Софийски околовръстен път на стойност 141 млн. лева и Калотина - Храбърско на стойност 117 млн. лева сме отстранени.
В умозаключение в полза на нашите акционери на нашите чиновници и на обществеността, ви осведомяваме, че през 2018 година предприехме законови дейности против лица, физически и юридически, които си разрешиха директно или индиректно да уронят положителното име, престижа и комерсиалната известност на компанията посредством разпространение и втълпяване на погрешни и заблуждаващи изказвания. Ние сме длъжни да защитим репутацията и ползите си ", декларират още от „ Трейс Груп Холд “ АД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР