Тревожна информация, появила се в новините в Сенегал, съобщават световните

...
Тревожна информация, появила се в новините в Сенегал, съобщават световните
Коментари Харесай

Стотици рибари бяха поразени от нова неизвестна болест с ужасяващи симптоми СНИМКИ

Тревожна информация, появила се в новините в Сенегал, оповестяват международните издания. Според нея, стотици риболовци в страната са сложени под карантина. Това са мъже, пристигнали от няколко риболовни градчета към столицата Дакар, обяснил е Усман Гуей, шеф на отдела за информация и обучение в Сенегал.

В отчет на Министерството на здравеопазването се показва, че риболовците имат „ провали по лицето, крайниците, а при някои и по гениталиите “. Освен това те страдат от нараснала температура и главоболие.
De los 82 casos reportados el martes, el número de personas afectadas por una misteriosa enfermedad en Thiaroye Sur Mer ascendió a más de 200.
— SebasTempone (@SebasTempone) „ Това е дерматит, обвързван с инфекциозно заболяване. Продължаваме да ревизираме и се надяваме скоро да разберем какво е предизвикало тези странни признаци “, споделил е Гуей пред Ройтерс.

Изяснило се, че за първи път лекарите оповестяват за случай на зараза на 12 ноември. Първият случай е 20-годишно момче с везикуларен обрив, оток на лицето, сухи устни и зачервени очи.

Заболелите са покрити с мехури, също така са с подути устни и огромни циреи на ръцете. Военноморските сили на Сенегал ще вземат проби от водата, където болните са се занимавали с лов на риба, и ще ги изпрати в лаборатория.
l’eau de mer contaminée entraîne de nombreuses lésions sur les de la petite cote. Personne ne sait encore à quoi cela est dû. Certaines rumeurs disent que cela provient du poisson. Le ministère de la santé a été saisi.
— Radwan CHARAFEDDINE (@charafe) Засега лекарите упрекват токсичните субстанции, които са отровили крайбрежния регион и са провокирали тежка екологична обстановка - огромно количество отпадък и мъртви риби.

Превод и редакция: БЛИЦ

Thiaroy sur mer...
Le mal est profond très profond!
— SAVE DAKAR (sn)️ (@SAVE_DAKAR)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР