Трети конвой от камиони с хуманитарна помощ влезе през пропускателния

...
Трети конвой от камиони с хуманитарна помощ влезе през пропускателния
Коментари Харесай

Трети хуманитарен конвой влезе в Ивицата Газа

Трети ескорт от камиони с филантропична помощ влезе през пропускателния пункт " Рафах " от Египет в понеделник за обсадената Ивица Газа, са декларирали филантропични служащи и египетски източници пред Ройтерс.

, откакто разногласията по отношение на процедурите за инспекция на помощта и с Газа оставиха филантропичните доставки блокирани в Египет.

Пунктът " Рафах " сред южната част на Газа и Египет е единственият кулоар , през който израелците . Другите контролно-пропускателни пунктове в Ерез и Керем Шалом сред линията Газа и Израел бяха затворени от израелските сили при преди две седмици

В събота и неделя са минали общо 34 камиона. Броят на камионите в конвоя в понеделник е бил сходен на всеки от тези дни, са разказали източниците на Ройтерс.

Представители на Организация на обединените нации споделят, че ще са нужни по към 100 камиона на ден, с цел да се задоволят главните потребности в Газа, където живеят 2,3 милиона души и където запасите от храна, вода и гориво са на привършване.

Ивицата Газа и преди началото на израелската обсада значително разчиташе на филантропична помощ , а в този момент обстановката се е влошила фрапантно.
 Блинкън зове Египет да остави отворен пункта Рафах
Блинкън зове Египет да остави отворен пункта Рафах

Запазване на филантропичните доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР