Трети ден никой в развития свят не може да си

...
Трети ден никой в развития свят не може да си
Коментари Харесай

Колко пари има Вагнер и какви заплати плаща на своите бойци

Трети ден никой в развития свят не може да си отговори какво тъкмо се случи в Русия през уикенда. Наемниците от частната военна компания " Вагнер " и техният лидер Евгений Пригожин напуснаха украинския фронт, като на смешка превзеха основните градове Ростов и Воронеж и на 200 км от Москва... ненадейно се отхвърлиха от похода си против съветското военно управление.

Условията по договорката, уредена от белоруския президент Александър Лукашенко, не са обществени. Единственото ясно е, че президентът Владимир Путин продължава да счита Евгений Пригожин за изменник, а шефът на " Вагнер " е в заточение.
 Снимка 624051
Източник:

Как през XXI век в Европа частна войска прави каквото си желае и от кое място идва нейната мощност? Отговорът не е толкоз политически, колкото стопански. " Вагнер " е не просто наемнически корпус, а е компания, която " работи " в доста страни по света. Затова и на метежа можем да гледаме и като на изключително рисков бизнес ход.
 Щетите, които Пригожин нанесе на съветската стопанска система
Щетите, които Пригожин нанесе на съветската стопанска система

Отражението на " метежа " на частната войска " Вагнер "

Контекст : Според Конституцията на Руската федерация наемничеството е нелегално. Това дава на Москва опция елементарно да се разграничава от частните военни компании - " Вагнер " надалеч не е единствената.

Тя, обаче, е най-успешната. Създадена през 2014 година към експлоадирането на спора в Донбас, тя е рожба на Евгений Пригожин във времето, в което той се счита за един от най-близките хора на Путин. Той познава властелина в Кремъл от десетилетия и с негова помощ от малък ресторантьор се трансформира в мощен предприемач.
 Снимка 624054
Източник:

От 2017 година " Вагнер " се трансформира в самобитен Чуждестранен легион на Русия.

Детайли : Големият интернационален дебют на съветските наемници е в Судан през 2017 година Те поддържат диктатора Омар ал-Башир и в подмяна една от фирмите на Пригожин получава извънредните права върху локалните златни залежи.
 Петролът продължава да нараства: Пазарът прави оценка следствията от събитията в Русия
Петролът продължава да нараства: Пазарът прави оценка следствията от събитията в Русия

Сутринта Brent се търгува по $74,71, а WTI - по $70,14 за барел

През идната година " Вагнер " оказват помощ на режима в Сирия да си отвоюва скъпи петролни и газови залежи. Тук още веднъж свързани с Пригожин компании влизат след наемниците. Отново през 2018 година слабото държавно управление в Централноафриканската република (ЦАР) наема частната войска против достъп до златни и диамантени залежи.
 Снимка 624052
Източник:

През 2019 година " Вагнер " се появяват в Либия и Мозамбик. Започват интернационалните следствия против наемниците за нарушавания на човешките права в редица страни.

Последното няма изключително значение за счетоводния баланс на " Вагнер ". Според следствие на FT единствено няколко от обвързваните с нея фирми най-малко 250 млн. $ от дейностите си в Африка и Близкия Изток преди нашествието в Украйна. Според Politico и CBS, обаче, приходите от находищата на нефт, природен газ, злато и диаманти се мерят в милиарди долари.
 Снимка 624050
Източник:

Освен тях Пригожин има огромни бизнеси в Русия, в това число - с недвижими парцели.
В момента се заплащат по към 3500 $ на месец на всеки пандизчия, който се е съгласил 6 месеца да се бие в Украйна против прошка. За съпоставяне, въоръжените сили на Руската федерация заплащат на половина по-малко на кадровите военни - сред 930 и 1330 $. Ако/когато някой наемник бъде погубен, фамилията му получава 60 000 $ - сума, несравнима с граничещите с насмешка дейности на централната власт по отношение на околните на починали бойци. Затова и единствено от пандизите " Вагнер " са набрали 30 000 доброволци през предходната година, а съгласно Пригожин всеки ден до 800 души се причисляват към частната му военна компания.
Какво следва: Вече несъмнено не наподобява евентуално Евгений Пригожин да обезпечава кетъринга за формалните събития в Кремъл. В същото време, обаче, не е ясно по какъв начин Владимир Путин ще замести ролята на " Вагнер " - в случай че приемем, че несполучливият за момента бунт ще е краят на частната военна компания.
 Снимка 624053
Източник:

За Русия сега не наподобява допустимо да отдели бойци за интервенции в поддръжка на другарски режими в чужбина, а също така точно " Вагнер " се оказаха основни настоящи лица в по-успешните настъпателни интервенции в Украйна. Както стана ясно през почивните дни, съветската постоянна войска има съществени проблеми с организацията, бързата реакция и мотивацията.

В един непоправимо съветски подтекст, виждаме разликата сред частните и държавните предприятия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР