Тръгва от точка А, целта е била B, но... се

...
Тръгва от точка А, целта е била B, но... се
Коментари Харесай

СМЯХ! Жена шофира 1445 км, вместо 145 км, заради GPS грешка

Тръгва от точка А, задачата е била B, само че... се озовава в C.

В днешно време може да попаднете на всевъзможни налудничави истории, свързани с навигационни устройства. Тази обаче несъмнено заема първото място.

През 2013 година 67-годишна жена изминава 1445 км с помощта на GPS неточност и тотална липса на внимание. Реалната й цел се е намирала на едвам 145 км.

Сабин Мору потегля от родния си град Еркелин в провинция Ено, Белгия. Тя е желала да вземе другар от гарата в Брюксел, ситуирана на 145 км на север от нея. Какво става обаче? Пуска своя GPS, потегля на юг и стига чак до Загреб, Хърватия. Вместо да прекара два часа на четири колела, нейното странствуване й лишава два дни!

По време на своята авантюра Сабин стопира два пъти, с цел да зареди гориво, спи няколко часа в колата на пътя и даже претърпява дребно пътнотранспортно произшествие. Как се е случило всичко това, без да забележи? Да, тя знае, че звучи необичайно, а оправданието й е, че е била разсеяна:

„ Бях разсеяна, по тази причина продължавах да карам. Подминавах всевъзможни знаци. Първо бяха на френски, след това на немски, а най-после на хърватски. Аз обаче продължавах да карам, защото бях разсеяна. Изведнъж се озовах в Загреб и осъзнах, че към този момент не съм в Белгия “, споделя тя.

Да, Дороти, към този момент не си в Белгия.

Макар и да звучи занимателно, нейният наследник не е бил изключително удивен от обстановката. След първия ден той се е обадил на полицията, която е почнала да я търси. Уви, без триумф.

Дали ще прибегне още веднъж до помощта на своя GPS? Едва ли.

Това надалеч не е единственият случай, в който GPS вкарва водачите в меко казано странни обстановки.

През март 2017 година година японски туристи, отишли на почивка в Австралия, се озовават на няколко метра под вода, откакто навигационната им система им споделя да не помнят за пътищата и да минат непосредствено през залива Мортън, с цел да доближат стремежи от тях остров.

През август същата година пък мъж се врязва непосредствено в пристанището на Аляска, защото неговият GPS му "казал да завие надясно ". По този метод той минава непосредствено през рампата и се озовава във водата, предава Los Angeles Times.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР