Скърбящо шимпанзе носи на ръце мъртвото си бебе в зоологическата

...
Скърбящо шимпанзе носи на ръце мъртвото си бебе в зоологическата
Коментари Харесай

Шимпанзе отказва да се раздели с мъртвото си бебе в испански зоопарк

Скърбящо шимпанзе носи на ръце мъртвото си бебе в зоологическата градина „ Биопарк “ в испанския град Валенсия през последните три месеца, оповестява Българска телеграфна агенция.

Маймуната, наречена Наталия, губи дребното си, когато то е единствено на няколко дни. Оттогава тя се е прилепила към неговото тяло и не желае да се раздели с него.

„ Това е държание, което и преди е било следено при шимпанзетата, освен в зоологическите градини, само че и в дивата природа “, сподели пред Ройтерс Мигел Касарес, шеф на зоопарка.

Подобно на хората, шимпанзетата могат да скърбят за гибелта на околните си, само че е извънредно този развой да продължава толкоз дълго. Въпреки това Касарес сподели, че скръбта на шимпанзето би трябвало да се почита, тъкмо както при хората.

„ Първоначално посетителите ни са шокирани от това, че виждат мъртвото бебе, само че незабавно щом им разбираем за какво сме го оставили и за какво го държим под наблюдаване, схващат обстановката. “

През 2018 година Наталия към този момент изгуби едно от дребните си, тъй че този път тя е деликатно следена.

Шимпанзетата са измежду най-застрашените примати в Африка, където дивата им популация от 100 000 до 200 000 екземпляра е застрашена от лов, загуба на местообитания и заболявания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР