Традиционният за Харманли Есенен панаир Карабаа“ продължава с две събития

...
Традиционният за Харманли Есенен панаир Карабаа“ продължава с две събития
Коментари Харесай

Народни борби и концерт в Харманли

Традиционният за Харманли Есенен панаир „ Карабаа “ продължава с две събития през днешния ден, осведомят от общината. Панаирът започва на 3 октомври и продължава до 9 октомври.

От 11:00 часа на Ротондата пред Историческия музей ще бъде даден старт на обичайния шампионат по национални битки.

Вечерта от 19:00 часа, на сцената в парк „ Димана Данева “, жителите и гостите на Харманли ще веселят изпълнителите от Виевска фолк група.

На 4 октомври в Регионален исторически музей-Харманли публично бе показана фотоизложбата на габровския занаятчия на обектива Радослав Първанов - III част от Националния план „ Аз съм Българка! “. Акцентът бе родената в Харманли Лора Колева, която се занимава с национални танци и е фолклорен модел в III-та и IV-та част напроекта.

Експозицията бе проведена по покана на музея и общината в Харманли и е част от програмата на есенния панаир. Представени са 32 сюжета с фолклорни модели. Фотосесия с носия на първия си модел в Старинния Пловдив младият създател прави през 2014 година. Целта на " Аз съм Българка! " е да покаже в поредност от цветни снимки един сборен облик на Българката (Авторът особено изписва тази дума с основна буква) и България посредством сюжетите, които снима в разнообразни кътчета на страната, разясняват уредниците на изложбата от Харманли.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР