В деня на светите братя Кирил и Методий, Севлиево почете

...
В деня на светите братя Кирил и Методий, Севлиево почете
Коментари Харесай

Със зрелищна възстановка в парк Черничките Севлиево отбеляза 148 години от Априлското въстание

В деня на светите братя Кирил и Методий, Севлиево уважи още една паметна дата - 148 години от експлоадирането на Априлското въстание в Севлиевска кааза. Кметът на общината доктор Иван Иванов и ръководителят на Общинския съвет доктор Явор Памукчиев сервираха венци пред паметника на Свободата.



В знак на благодарност венци и цветя поставиха още представители на институциите, учебните заведения, бизнеса, политическите сили и доста жители. След това всички се насочиха в шествие към парк " Черничките ", където за първа година се организират обичайна възстановка на героичните боеве, с присъединяване на национално сдружение " Традиция ".



Кметът доктор Иванов връчи грамоти на всички клонове на сдружението, които участваха в пресъздаването на събитията от бунтовния април и им благодари за идеята да пазят българщината и да възкресяват подвига на предците, извоювали нашата независимост.



" Бог да пази децата ни, а те да опазят България! Ура! " - дадоха отговор участниците и благодариха на доктор Иванов, че оказва помощ безрезервно за опазването на традициите.



Последва залп от всички пушки и обща фотография за спомен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР