Този проблем не може да бъде решен само с ограничаването

...
Този проблем не може да бъде решен само с ограничаването
Коментари Харесай

Президентът: Не можем вече да нехаем за климатичните промени

Този проблем не може да бъде решен единствено с ограничението и възбраната на обичайното произвеждане на сила, нито единствено с лимитирането на излъчванията на парниковите газове, сподели президентът Румен Радев пред публицисти, съобщи прессекретариатът на президента.

По покана на президента на Френската република Еманюел Макрон, генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш и президента на Световната банка Джим Йон Ким, българският държавен глава показва страната ни на международната среща на върха в Париж „ Една планета “, отдадена на климатичните промени.

„ Виждаме какви са следствията от измененията в климата – те стават все по трагични, засягат стопанските системи на всички страни, а доста хора губят живота си “, акцентира Румен Радев.

По думите на президента е нужен развой на дълбока промяна на метода, по който се основават сила, артикули и услуги.

„ Затова би трябвало да спечелим мозъците и сърцата на младото потомство. Необходима е нова нравственос и нова просвета в моделите на произвеждане “, добави президентът.

Според Румен Радев в процеса на промяна би трябвало да бъдат включени и просветителните системи, с цел да се влагат повече вложения в новаторски технологии и планове.

В отговор на въпрос президентът Радев акцентира, че всички хора и институции, ангажирани с климатичните промени са значими и благодари на обществено известните персони, които поддържат и влагат в тази значима идея.

Последиците от световното стопляне са към този момент действителна опасност за доста страни в света, уточни още българският държавен глава, който е разговарял в границите на форума с премиера на Бангладеш госпожа Шейх Хасина.

По думите на президента една страна с население от 165 млн. души и с доста ниска надморска височина, която е застрашена от повишението на равнището на международния океан, основава опасност от огромна миграционна рецесия.

По време на форума Румен Радев е разискал и присъединението на България към Шенгенското пространство с холандския министър-председател Марк Рюте. „ Няма да е толкоз елементарно, колкото чакахме. Ще би трябвало доста работа “, уточни президентът.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев взе участие дружно с ръководителите на делегациите, участващи в срещата на върха в Париж, в работна среща с президента на Френската република Еманюел Макрон в Елисейския замък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР