Този петък, според данни на чуждестранни медии, Tesla е разширила

...
Този петък, според данни на чуждестранни медии, Tesla е разширила
Коментари Харесай

Tesla отново намали цените в редица страни, а в Израел Model 3 поевтиня с една четвърт от цената си

Този петък, съгласно данни на задгранични медии, Tesla е разширила обсега на последните понижения на цените за своите електрически автомобили отвън Съединените щати. Колите от тази марка паднаха в цената в доста европейски страни, като Сингапур и Израел. В последния случай, базовият вид Tesla Model 3 със задно задвижване поевтиня с цели 25% по отношение на равнището от януари. В Европа, спадът е стеснен до 5-10%.

Според Reuters, най-скромното поевтиняване на електрическите автомобили Tesla е било в Сингапур, където цените са паднали с 4,3% за Model 3 и с 5% за Model Y. В Германия цените на Model 3 и Model Y са паднали в диапазона от 4,5 до 9,8%. Характерно е, че Model 3 Performance в Германия коства 54 990 евро, което е с 1000 евро повече, в сравнение с във Франция и Холандия, макар че немският пазар теоретично е по-голям за компанията заради размера си и локалните купувачи би трябвало да бъдат подтиквани по-агресивно. Засега в Германия се създават единствено кросоувъри на Tesla Model Y, тъй че седаните Model 3 не могат да предложат на немските купувачи икономическото преимущество да бъдат сглобявани на място.

Вчера Tesla Model 3 Performance във Франция и Холандия струваше 6000 евро повече, тъй че понижението на цената може да се назова доста обилно. Януарският спад доближи 17% по някои позиции и не е минало доста време от този момент, с цел да се повторят мащабите му. Текущото понижение на цените стана допустимо с помощта на увеличението на мащаба на производството на електрически автомобили, което прави всяко настрана транспортно средство по-достъпно посредством намаление на единичните разноски, споделиха от компанията. Разбира се, динамичността на разноските за материали, употребявани в производството на тягови акумулатори, също повлия на способността на Tesla да понижи цената. За разлика от предходната година, тази тя е най-вече негативна. В себестойността на електрическия автомобил цената на тяговата батерия може да доближи от 30 до 50%, според от модела и гамата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР