Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика

...
Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика
Коментари Харесай

Политически лидер, участващ в управлението на РС Македония, нарече България геноцидна държава

Той съпостави съветската експанзия на Владимир Путин с българската политика по отношение на РСМ. " Ние сме длъжни да забележим къде се намира основният проблем и това е отричането от страна на България на македонския народ. Това на процедура е политика на геноцид ", сподели Траянов пред локалната телевизия " 24 новини " и добави: " Ако създадем паралел сред това, което сподели Путин за Украйна, с дребни разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна вместо дипломацията сега приказва артилерията. Европа в никакъв случай не е решавала жизненоважни въпроси. "

Според него " в тези сложни моменти за Европа и Балканите всички чакат България да прояви схващане за европейските процеси, а това значи да вдигне ветото за РСМ. "

Преди известно време Зоран Димитровски, който е заместник-министър в кабинета на Димитър Ковачевски от квотата на Държавна сигурност, упрекна българският дипломат в Скопие, че " злоупотребява и употребява децата с увреждания в РСМ " за политически цели. През 2017 година държавното управление в Скопие назначи Павле Траянов за народен координатор за осъществяване на Националната платформа за понижаване на риска от повреди и бедствия в РСМ.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден и опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ също съпостави политиката на България с съветската експанзия против Украйна. Преди две седмици посланикът на Европейски Съюз в Скопие обществено прикани македонските политици да спрат да вършат сходни съпоставения и внушения в обществото. /БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР