Той коментира и недоволството на президента Зеленски, че не се

...
Той коментира и недоволството на президента Зеленски, че не се
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: С напускането на последния руски войник, Украйна ще получи покана за членство в НАТО

Той разяснява и недоволството на президента Зеленски, че не се дава съответна дата за участие в НАТО. " Липсата на времева рамка е от изгода на Украйна. Това значи, че още на следващия ден тя може да стане член на НАТО. Както стана с Швеция и Финландия. Чака се единствено да се изтласкат съветските войски от завзетите територии ", това акцентира Шаламанов..

 

" Буквално с напускането на последния съветски боец може да бъде отправена покана към Украйна за участието. Не инцидентно Зеленски посети България, Чехия, Словакия и Турция. Аз мисля, че в бъдеще участието й ще зависи от тези страни ". Това разяснява някогашният министър на защитата.

 

По мотив позицията на турския президент Ердоган, който първо сподели, че няма да поддържа Швеция за участие в Пакта, а след това даде единодушието си, Шаламанов разяснява.

 

" Ердоган нарежда доста добре Турция през НАТО в Европейски Съюз. Това значи, че НАТО е в най-силна позиция в света. Тази среща е историческа с приемането на Швеция, с повишението на разноските за защита, с потвърждаването на въоръжаването на Украйна. "

 

Шаламанов сподели, че е положително решение министър председателят Денков да води делегацията на страната ни на Срещата на върха във Вилнюс.

 

По думите му, у нас е работа на партиите да убедят своите гласоподаватели в изгодата от членуването в НАТО. " В последна сметка би трябвало да се нарекат нещата с същинските им имена, и страната ни да направи крачка напред.

 

А не да приемем, че Русия може да прави своите разследващи, взривни и прочие интервенции у нас. Например доктор Паси повдига въпроса за статута на Камчия, само че българското държавно управление не реагира. "

 

Всички българи, които работят за Русия би трябвало да бъдат разкрити, посочи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР