. Той е завършил бизнес обучения в САЩ и Австралия,

...
. Той е завършил бизнес обучения в САЩ и Австралия,
Коментари Харесай

Даниел Серехидо пред Nostrabet: Ботев е хоби за Зингаревич, Пловдив трябваше да има невероятен стадион


. Той е приключил бизнес образования в Съединени американски щати и Австралия, работил е по разнообразни планове в страни като Китай и Индия, бил е и шеф по бизнес развиване на Ла Лига за Източна Европа.
- Здравейте, господин Серехидо! Нека първо стартираме от това по какъв начин сте?!

- Малко се загубихте от медийното пространство в последните месеци, какво се случва, с какво се занимавате?
 
- Вие сте прочут значително с несъгласията си с управлението на Ботев Пловдив, споделете кои са белезите, по които съдите, че не се оправят генерално?
- Вярно е. Не съм склонен с доста точки. Имам вътрешния опит оттова – това, което претърпях от първо лице в клуба. Имам и външно мнение – от информацията, която получавам всекидневно от доста почитатели и хора, свързани с Ботев. Така че, най-скромно казано, мисля, че мога да имам много точна визия какво се случва там.
Ботев Пловдив, с цялото ми почитание, не е Лудогорец, това е клуб със 110-годишна история, избрана просвета и мощна фенбаза, която би трябвало да се вземе под внимание. Зад целия медиен звук, изкуствено основан от клуба, с цел да покрие минусите на управлението, няма безусловно никаква пристрастеност, обич или страсти.

За да приключим, има някои процеси в клуба, които излагат на заплаха бъдещето му. Рискуват се дисциплинарни санкции от страна на ФИФА. Като да вземем за пример привличането на задгранични играчи в професионалния футбол от съветския аматьорски тим Виста, които са под 18 години. В моето полезрение на състезателен юрист, тези придвижвания очевидно опонират на член 19 от правилника на ФИФА по отношение на статута и прехвърлянето на играчи.  Има и африкански играчи на проби, които играят другарски мачове, без да се дава нужната информация на ФИФА (чл. 19ter FIFA RSTP), какъвто съгласно мен беше казусът в мача Ботев II – Левски II.

От позитивна позиция има известна иновация (б.р. подхожда саркастично) - нормално медиите задават въпросите, само че концепцията за самоинтервю си е новаторска. Също по този начин, 99% от футболистите стават инфлуенсъри, откакто покажат несъмнено равнище в играта си. Но управлението на Ботев и тук направи иновация с един от дребното случаи, в които инфлуенсър стана професионален футболист, а не противоположното.
- Къде е главната причина Ботев сега да е на 10 място, откакто предишния сезон сграбчи бронза?
- Как ще коментирате раздялата с Желко Копич?
- Имате ли усещания от новия треньор Бруно Балтазар?
- Как виждате цялата сага към стадион „ Христо Ботев “, която от футболна, се трансформира в политическа?
- Последен въпрос, обвързван с Ботев - за какво " канарчетата " се разделиха с толкоз титуляри тази зима, а има клюки и за разлъка с още един състезател - Па Конате?

- Това, което не мога да схвана, е напускането на Димитър Тонев, Бисер Бонев и Християн Славков, изключително в тази ситуация на последните двама. Когато имаш втори тим, който би трябвало да развива юноши, ги пускаш да играят в тимове от същото състезание? Как могат да се развиват по-добре в тимове от същата категория с доста по-лоши уреди?

В случая с Па Конате, прочетох, че договорът му изтича в края на сезона, тъй че за клуба би било добра договорка да го продаде в този момент. За него обаче положителната договорка е да изчака края на сезона и да подпише нов контракт като свободен сътрудник. Така че ще забележим какво ще стане.

Положението на Бароан също не е ясно. Той беше унизен от управлението във втория тим, когато отхвърли неинтересни за него оферти. Така че наподобява, че клубът се пробва да го принуди да напусне. Да си напомним, че сега той е най-хубавият изпълнител на тима, дружно с към този момент напусналия Ману.

Надявам се всички тези придвижвания да не слагат тима в обстановка да попадне в групата на изпадащите.
Какво се случи с Вашия престой в Крумовград?
Там също имаше доста треньорски рокади през акцията - Акис Вавалис почна, Велислав Вуцов продължи, в този момент е Неманя Миланович...

Изглежда, че връзките сред Крумовград и Ботев са много близки сега, те даже имат един състезател от Виста – Джеферсон, в състава, което оставя доста въпроси към протичащото се там.
- Има ли капацитет този тим да влезе в елита и да бъде някакъв фактор?
- Да хвърлим взор и към родната Ви Испания, там неотдавна пристигна първа присъда за състезател за черно тото, това е постоянно забавна тематика.
- Смятате ли, че в Испания има проблем в това направление, само че може би управляващите не правят задоволително?

Испания обаче към момента е в хватка и има дълъг път да извърви. Като освен Испания, само че и останалият свят би трябвало д победи този тип корупция.
Политиката и спортът са тясно свързани и имат склонността да си взаимодействат по допустимо най-лошия метод. Ето за какво не са доста случаите на корупция, които са обществени и разследвани.
- Иначе кой е Вашият обичан тим? Ако мога да попитам?!
- Направихте един паралел с рецесията във футбола в Италия, и тази в Испания, какъв е изходът за тези две страни. И стопански, и спортно-технически?

Вярвам, че тези притежатели не са положителни за футбола, тъй като те носят във футбола пари, генерирани отвън футбола (Катар, Емирствата и т.н.). Това разрешава на клубовете да работят на загуба от спонсорства и схеми, създаващи по този начин наречения „ финансов допинг “. Финансовият допинг усъвършенства качеството на играта, само че понижава фрапантно качеството на ръководството – това, което имате, не са мениджъри, а разходчици. Разширяват разликата с клубове и лиги с по-строги финансови разпореждания, като да вземем за пример Ла Лига.
Очевидни случаи на финансов допинг са ПСЖ и Манчестър Сити. Тези клубове, а в други случаи лиги, могат да си разрешат да заплащат големи заплати на играчи, които вършат разликата на терена, повишавайки непосредствено качеството на игра. Така усилват индиректно приходите от медийни права и комерсиалните партньорства, в ущърб на, например  Ла Лига. Бундеслигата в действителност прави страхотна работа, като намира баланс сред безспорната липса на надзор над Висшата лига и финансовия талибанизъм на Ла Лига.
- Темата " Суперлига " се възражда в последните часове, дни, седмици, това решение ли би било?
- Като футболен почитател съм “за “ Суперлигата като заместител на Шампионската лига, защото тя подсигурява повече качествени мачове по-често. Сегашният модел на Шампионска лига е с раздут календар с доста мачове, които не са забавни, изключително в груповата фаза. Реално лишава генериращите доходи клубове от присъединяване в организацията на конкуренцията. Този план би трябвало да бъде сигнал за пробуждане за локалните лиги и УЕФА да излязат от зоната си на комфорт и да стартират да мислят за надълбоко възобновяване на футбола в доста огромен смисъл.

И теоретично, даже и да не бях „ за “, считам, че съгласно европейските регулации всеки има право да си направи съревнование, без да бъде наказван за това, тъй като това е антиконкурентна процедура. УЕФА си присвои изключителността на някои европейски полезности, с цел да поддържа своя монопол и да блокира нови шампионати, които могат да застрашат нейния бизнес модел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР