Товарният кораб Прогрес МС-19 със спътници, научно оборудване и храна

...
Товарният кораб Прогрес МС-19 със спътници, научно оборудване и храна
Коментари Харесай

Товарен кораб „Прогрес“ беше изстрелян към Международната космическа станция

Товарният транспортен съд " Прогрес МС-19 " със спътници, научно съоръжение и храна беше изстрелян към Международната галактическа станция (МКС) от космодрума Байконур, заяви ТАСС.

Корабът се отдели по стратегия от ракетата-носител " Союз-2.1а " и беше изведен на орбита. Слънчевите му панели и антени бяха разкрити. Полетът към МКС ще бъде по двудневна скица. Скачването с съветския сегмент е планувано за 10:08 ч. на 17 февруари. " Прогрес МС-19 " ще остане в Космоса 370 дни.

Това е първото изстрелване от Байконур за 2022 година

Корабът транспортира към 1 600 кг товари - бордова инсталация, кабели за дооборудване на многофункционалния лабораторен модул " Наука ", консумативи за системата за поддържане на живот, санитарни уреди, облекло и храна за астронавтите, материали за научни и приложни проучвания и опити, както и 431 кг гориво, 420 л питейна вода и 40 кг сбит азот в бутилки.

Също по този начин " Прогрес " ще достави на МКС пет наноспътника ЮЗГУ-55 5-10, които са създадени от Изследователския институт за галактически принадлежности и радиоелектронни системи на Югозападния държавен университет. Те ще бъдат изстреляни от МКС по време на излизането в открит Космос на космонавтите в границите на програмата за научни и просветителни опити " Радиоскаф "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР