Това заяви за БНТ световният шампион по шахмат и заклет

...
Това заяви за БНТ световният шампион по шахмат и заклет
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Тази зима ще е решаваща. Следващата пролет руската икономика рухва

Това съобщи за Българска национална телевизия международният първенец по шахмат и върл критик на съветския президент Владимир Путин – Гари Каспаров.

„ Трагично е, че тази война се приготвяше подмолно в продължение на доста години. Путин криеше желанията си. Руската агитация разпространяваше 24 часа дневно погрешни изказвания, че Украйна не е самостоятелна страна, а Русия се опитваше да завземе територии. През това време интернационалната общественост не искаше да види и чуе злото “, изясни той.

„ Путин имаше задоволително години да си купи въздействие. Но в този момент има разцепление – за изненада на Путин в множеството европейски страни поддържат Украйна. Не съм сигурен, че това важи за България, в България обществото е разграничено “, съобщи някогашният първенец по шахмат.

Каспаров е безапелационен – тази зима ще бъде решаваща. Ако Европа не се огъне и издържи през зимата с поддръжката за Украйна, то през идната пролет съветската стопанска система ще рухне.

Според Каспаров, поддръжката за Украйна е доста повече, в сравнение с Путин е очаквал, само че по-малко, в сравнение с желае Украйна.

„ Путин не е подготвен на взаимни отстъпки – желае да завоюва тази война и да завземе територии “, уверен е шахматистът.

Каспаров изрази мнение, че немският канцлер Олаф Шолц не си е представял, че ще води Германия във време на война. Той го дефинира като колеблив.

„ Не мисля, че свободна и демократична Русия ще може да съществува като империя. Или ще станем евтоатлантическа народна власт, с господство на правото и работещи стабилно институции, при което евентуално републики като Чечня и Дагестан ще излязат от Руската федерация, или ще поемем път на развиване като спътник на Китай, който не крие имперските си упоритости “, е мнението на Каспаров.

Той прикани всички руснаци, които са срещу режима на Путин, да подпишат декларация, с която признават суверенитета на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР