Това заяви пред bTV акад. Николай Денков, който води преговорите

...
Това заяви пред bTV акад. Николай Денков, който води преговорите
Коментари Харесай

Денков: Не, няма да има промяна в позицията на ПП-ДБ за кабинет с мандат на ГЕРБ

Това съобщи пред bTV акад. Николай Денков, който води договарянията за политики с ГЕРБ от страна на ПП-ДБ.

 

“Алтернативите са ясни - или отиваме на избори, или ГЕРБ прави държавно управление с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Това и в този момент е допустимо. Но желаеме да кажем, че в случай че ще работи Народното събрание, желаеме да е по тези тематики. Обединихме се към тях. Не чух рецензии за тези предпочитани политики ”, изясни още Денков във връзка рецензиите по отношение на новата коалиция и решението й да договаря с ГЕРБ.

 

Денков обаче бе безапелационен - позицията на ПП-ДБ за поддръжката на кабинет с мандат на първата политическа мощ няма да се промени.

 

“Искахме да извадим Народното събрание от мъртвата хватка, в която попадна предишния път ”, добави Денков.

 

“Даваме си ясна сметка, че това е амбициозна стратегия. Има предварителни вероятни дати за значимите законопроекти. Не са импортирани някои значими закони, които единствено Министерски съвет може да внесе. Ще се опитаме да наваксаме, само че изчакваме и Закона за енергетиката, Закона за Българска народна банка. Те са свързани с ПВУ или Еврозоната и Министерският съвет работи по тях ”, изясни още Денков.

 

Не е разисквана дата за лидерска среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Не е явен и въпросът с мандатите на комисии и органи, чиито членове би трябвало да бъдат заменени. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР