Това заяви депутатът от “Демократична България” Иво Мирчев. Критиката към

...
Това заяви депутатът от “Демократична България” Иво Мирчев. Критиката към
Коментари Харесай

Мирчев: Министър Янев демонстрира тежка неадекватност

Това съобщи депутатът от “Демократична България” Иво Мирчев.

Критиката към министъра на защитата Стефан Янев е провокирана от изявлението му в четвъртък - първия ден на нахлуването на съветските войски в Украйна. Янев прикани да не се бърза с лепенето на етикети и избрания и отхвърли да назова протичащото се “война”. Снощи при гостуването си в предаването “Панорама” той повтори, че би трябвало да се подхожда отговорно и да се внимава с потреблението на военна изразителност. Посочи още, че в формалното говорене на Европейския съюз и НАТО не участва думата “война”.

Това не е напълно по този начин. Генералният секретар на НАТО свободно назова дейностите на Кремъл “брутален акт на война”. Остро се изрече президента Джо Байдън, който назова протичащото се “непровокирана и неоправдана офанзива от страна на Русия”.

“Притеснявам се, че господин Янев още не е схванал, че в Украйна сега има война. Ние сме натовска страна, а господин Янев е министър на защитата. Като военачалник от българската войска и български офицер той не може да употребява терминологията на Путин “, изясни Мирчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР