Това стана ясно след среща на председателя на Думата Вячеслав

...
Това стана ясно след среща на председателя на Думата Вячеслав
Коментари Харесай

Путин качва руските депутати и чиновници на Москвич и Лада

Това стана ясно след среща на ръководителя на Думата Вячеслав Володин с ръководителите на парламентарните групи. 

" Трябва да стартираме от себе си. Обсъдихме с ръководителите на фракциите на Държавната дума въпроса за потреблението на локални коли от депутатите. Всички поддържат това решение. Съгласихме се, че депутатите ще употребяват коли " Москвич ", " Лада ", " Aurus ". Скоро ще стартира и производството на коли " Волга " ", коментира Володин пред кореспонденти. 

Председателят на Държавната Дума добави, че самият той използва Aurus, а в извънработно време кара Москвич-3. " Добра кола. Просторна, икономична и надеждна ", сподели той.

На среща с представители на бранша вчера руският държавен глава съобщи, че някои министерства са поискали позволение да продължат да купуват създадени в чужбина коли.

" Министерствата, ведомствата и администрацията желаеха да се съсредоточат главно върху коли непознато произвеждане, да продължат тази процедура. Казах им, че това е изключено и че всички публични съветски представители би трябвало да карат родни коли ", заяви Путин и добави:  " Някъде ще бъде по-скромно от преди - няма проблем. Напротив, даже е добре - цялата тази прелестна администрация би трябвало да разбере, че би трябвало да се стремим към развиването на локални марки, родни коли и други руски артикули ".

Повечето производители на коли затвориха заводите си в Русия при започване на войната в Украйна. През юни Европейски Съюз удължи и разшири глобите си, забраняващи износа на луксозни коли за Русия. Ограниченията се отнасят за електрически и хибридни транспортни средства, както и за нови и използвани първокласни коли с размер на мотора над 1900 см3.

През ноември Русия възобнови производството на руската марка автомобил " Москвич " в цех в столицата, благосъстоятелност преди този момент на френската " Рено ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР