Кимаковски: Сега основната задача на ВС на РФ е да

...
Кимаковски: Сега основната задача на ВС на РФ е да
Коментари Харесай

Русия обкръжава ключовия железопътен възел на Украйна: Защо битката за Часов Яр е толкова важна

Кимаковски: Сега главната задача на Водоснабдителна система на РФ е да доближат равнището на Северски Донецк

На Запад и в Киев през последните дни все по-често се появяват известия от под паника темперамент. Основното при тях е, че руснаците са на път да завладяват Часов Яр. И тогава „ вълната от орки “, без да стопира, ще се търкаля на запад. И ще наводни демократичните равнини на Балтика, Полша и по-късно на всички места, оттатък Одер и Висла.

По Радио Комсомолская истина разговаряхме за тези легенди и фейкови страхове с Игор Кимаковски, консултант на ръководителя на ДНР.

ЧАСОВНИКЪТ НА ЧАСОВ ЯР ТИКТАКА

- Обстановката на линията на бойно прикосновение във всички региони е напрегната. Водят се тежки борби. В региона на Часов Яр врагът се пробва да направи втора Авдеевка за нас.

- Това е огромен железопътен възел. Преди това той осигуряваше отбраната на Артемовск-Бахмут от украинска страна. И там по-нататък се открива в допълнение съществено оперативно пространство. Ето за какво украинските въоръжени сили необятно укрепиха региона на Часов Яр по продължение на канала Северски Донец.

- Създаваха ДОТ-ове и ДЗОТ-ове, система от солидни бункери. Укрепиха защитната линия по пътищата. Укрепиха позициите по Северски Донец, които нашите момчета през днешния ден нападат.

- Не на офанзивите от страна на щурмовите елементи. Залага се основно на работата на авиационната и артилерийска работа.

-Къде са нашите триумфи?

- Нашите войски доста съществено осигуриха тактическия триумф откъм южното направление. Това е от южната страна – обгръщането в клещи на Часов Яр. Това населено място не се нападна челно. Успехи има и от северната страна. Сега главната задача е да достигнем равнището на Северски Донец, да се закрепим и да развием тактическите триумфи.

- Всъщност и за нас е ясно, че рухването на Часов Яр е въпрос на време. Основната задача е да се развият триумфите в направление Очеретино, в региона на Красногоровка, южно от Угледар - и в самия Часов Яр. Днес главните сполучливи дейности се правят точно в Донецкото направление.

ПАКЕТИ ЗА ПРЕЛИТАНИЯ

- Сега съперникът разчита на потреблението на безпилотни летателни системи от разнообразни класове. Всичко, което се отнася до други типове муниции... - до момента не съм усетил следствията от сходно подсилване на ВСУ. Но ние отбелязахме потреблението на балистични системи - както ATACMS, по този начин и други ракетни системи - още по-рано.

- Нашите системи за Противовъздушна отбрана се оправят много сполучливо със системите, доставяни от страните от НАТО. Има си пояснения за какво това е по този начин.

- Не всички. Това се вижда от отблъскването на ракетните офанзиви от последния месец - по Мариупол, Мелитопол и Крим.

КАКВО ОБЩО ИМА ШВЕЙЦАРИЯ С ТОВА?

- Всяко решение без присъединяване на Русия е немислимо по формулировка. Руската федерация няма да признае никакви решения на който и да е „ конгрес “. И всички рационални сили в света, които желаят да бъдат субекти, а не обекти на интернационалното право, тези, които в действителност се стремят да защитят суверенитета на страната си, няма да реагират позитивно на сходни решения.

- Това се дължи на помощта, която беше отпусната на Украйна и беше нужна на демократичната система на Съединени американски щати. Имат потребност от най-малко някакъв триумф. Именно демократите започнаха тази война на територията на Украйна – с цел да отслабят оптимално Русия. И всички изказвания, които се вършат в Щатите, са направени като част от тяхната предизборна акция.

- Ще има едно решение, в случай че победят демократите. И ще има друго решение, в случай че републиканците завоюват. Засега би трябвало да реагираме на потока от съответни финансови запаси към Украйна от Съединените щати - и да реагираме съответно. Имаме триумфи край Очеретино – осъществяваме ги. Имаме триумфи на кръстопътя на Запорожка област и ДНР – осъществяваме ги.

- Киев ще употребява оръжие без каквото и да е западно позволение, доколкото е допустимо. Бях очевидец на потреблението на американския Javelin през 2014 година В зоната на отговорност на моя батальон нашият екипаж, защитавайки своя пълководец, беше ударен от Javelin от горната страна, в радиоантената на нашия танк. За мен потреблението на всички сили и средства от Запада за подчиняване на Русия беше явно още през август-септември 2014 година След това време нищо не се е трансформирало. За тях няма " забрани ".

- Западът най-сетне стартира да осъзнава, че ние добре разбираме всички аспекти на тяхното присъединяване в хибридната война. А хибридна война се води както на равнище физически средства за влияние, по този начин и на равнище осведомителни средства за влияние. Преподавах курса „ Информационни и хибридни войни “ на студенти. Въпросът е, че би трябвало да противодействаме на врага на равнище оръжия за геноцид. Това е икономическо, историческо и идеологическо оръжие. И би трябвало да имаме всички принадлежности на всички фронтове, с цел да се противопоставим на това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед47452Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед30760Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед66739„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед33598Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед35135Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132850Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед92038Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед85087Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед76163

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР