ХА-ХА ница е една игра. Така Недялко Делчев описва любопитното

...
</TD
>ХА-ХА ница е една игра. Така Недялко Делчев описва любопитното
Коментари Харесай

Изложбата ХА-ХА Ница на Недялко Делчев с откриване в Нощта на музеите

" ХА-ХА ница " е една игра. Така Недялко Делчев разказва любопитното име на изложбата си в изявление за Ruse24.bg .

Режисьор, учител, драматург и артист, само че не на последно място и художник и ваятел, Недялко твори неуморно повече от три десетилетия.

В изложбата си " ХА-ХА ница " той е събрал над 40 произведения, създавани от Коронавирус времената насам.

" ХА-ХА ница " е една игра. В последна сметка и изложбата е една игра и в нея аз съм се опитал да покажа неща, които съм правил в последните 3 години, в следковидното време, когато всички внезапно се оказа, че би трябвало да се вгледаме по необикновен метод в себе си и да забележим къде в действителност сме сега ", показа Делчев.

Откриването на изложбата е довечера, съвпадайки с Нощта на музеите в Русе. Мястото е изложба " Блок 14 " на ул. " Борисова " 47, а началото е тъкмо в 19:33 - час с персонално значение за създателя.

В " ХА-ХА ница " той е употребявал типичните за стила си смесени техники. " Доста разнородни като средства неща - те са от обичайните темпера, масло и акрил до някои по-приложни техники с лепена хартия и така нататък ", разкрива художникът.

Недялко не изневерява на театралната си същина, започвайки план с държавна такса " Сава Огнянов ". Вчера бе първата му подготовка на пиесата " Опит за хвърчене " по Йордан Радичков с русенската натрупа.

" Старая се когато върша нещо съответно, да се съсредоточа, както в този момент стартирам режисура в Русенския спектакъл на " Опит за хвърчене ". Следващите два месеца и половина аз ще посветя извънредно на това да се съсредоточвам и въпреки всичко да си свърша професионално работата в театъра с сътрудниците, които аз доста, доста обичам, с които към този момент съм работил и с които изпитвам креативно предизвикателство и любознание да продължа да си подпомагам ", показа Делчев.

Относно съчетаването на голям брой креативен действия в една персона, Недялко разяснява:

" Сигурно сме цяла групичка, да. Сигурно човек има доста лица и изпитва любознание към разнообразни свои битности. Едното е да пишеш, другото - да рисуваш, третото - да поставяш, четвъртото - да играеш, петото - несъмнено да пътешестваш, и така нататък Във всяко едно нещо има допълнение от предходното и по този начин човек се развива ", заключи той.

Евгения ТРИФОНОВА
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР