Украйна се е обърнала към Белия дом с искане за

...
Украйна се е обърнала към Белия дом с искане за
Коментари Харесай

WSJ: Украйна е поискала от САЩ премахване на ограниченията за използване на американско оръжие по военните съоръжения на руска територия

Украйна се е обърнала към Белия дом с искане за унищожаване на рестриктивните мерки за потребление на американско оръжие по военни уреди на съветска територия. Според, базирайки се на свои източници, настояването е отправено предходната седмица и към момента се преглежда.

Ако американците се съгласят, това ще означи огромна смяна в политиката за Вашингтон, който от дълго време се стреми да понижи риска от военна ескалация сред Съединените щати и Русия, като в същото време поддържа Украйна.

" Те в действителност желаеха помощ от Съединените щати, с цел да нанесат удари по Русия. Не ставаше дума за съответна оръжейна система, а за спомагателна помощ за нанасяне на удар по руснаците “, съобщи генералът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати К. К. Браун.

Изданието напомня, че Съединени американски щати са трансферирали на Украйна ракетни системи земя-земя и други оръжейни системи, като ATACMS, при изискване, че няма да бъдат употребявани за офанзиви против Русия. Както беше маркирано, това изискване, с което Украйна се съгласи, имаше за цел да понижи риска от прерастване на спора в директен конфликт сред Съединени американски щати и Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР