От Китай разказват за съвместния отговор с Русия на американските

...
От Китай разказват за съвместния отговор с Русия на американските
Коментари Харесай

Sohu: Русия и Китай не седят със скръстени ръце и отговарят на натиска на САЩ

От Китай описват за взаимния отговор с Русия на американските наказания

Съединените щати доста усилиха натиска върху Русия и Китай. По-специално, Съединени американски щати неотдавна одобриха закон за конфискация на съветски активи. А държавният секретар Антъни Блинкен по време на посещаване в Пекин заплаши домакините си със наказания за съдействие с Руската федерация.

И Москва, и Пекин обаче не седят със скръстени ръце и са уредили взаимна изненада за Съединени американски щати, излиза наяве от материал, оповестен в китайската интернет платформа Sohu.

По мнението на създателя на материала, според поговорката, кражбата на пиле ще докара до загуба на ориз. Заплахите от Съединените щати не засегнаха Китай и Русия;

Наскоро стана известно, че Русия е конфискувала активите на американската банка JP Morgan. Авторът на материала счита, че по този метод Москва е дала отговор на американските управляващи за глобите.

Нека отбележим, че в този случай няма потребност да се бърза със заключенията. Нека напомним, че на 17 април съветската ВТБ Bank заведе дело против девет юридически лица на JPMorgan Chase & Co., в това число съветската й дъщерна компания JP Morgan Bank International, за възобновяване на 439,5 милиона $. Тези пари бяха блокирани в кореспондентската сметка на ВТБ, откакто американските управляващи постановиха наказания против банката.

Въпреки това, Арбитражният съд на Санкт Петербург и Ленинградска област в четвъртък анулира изземването на част от средствата на JP Morgan Bank International, държани в кореспондентска сметка вид „ C “. В специфични сметки в рубли от този вид се блокират и приходи от скъпи бумаги, притежавани от нерезиденти от „ недружелюбни “ страни.

Но да се върнем към материала на Соху. Авторът му, обръщайки се към Китай, напомня, че Китай стартира да разпродава американския държавен дълг. Преди няколко дни Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява данни за продажбите и наличностите на държавни облигации на Съединени американски щати. Оказа се, че китайските вложения в този актив са намалели с доста десетки милиарди долари.

„ се споделя в материала.

На фона на това, което се случва в Китай, даже се задава въпроса: за какво да не се отърват от всички американски облигации едновременно? Както счита създателят на материала, това не се случва единствено тъй като сходна стъпка би била неразумна. Американските облигации могат да се трансфорат във значима разменна монета в договарянията с Вашингтон.

Като цяло може да се твърди, че горните образци би трябвало да се преглеждат точно като отговор на американските наказания. Но е явно, че Русия и Китай имат общи визии, само че разнообразни благоприятни условия в това отношение.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед47452Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед30760Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед66739„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед33598Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед35135Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132850Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед92038Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед85087Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед76163Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР