Това стана ясно от думите на енергийния министър Андрей Живков

...
Това стана ясно от думите на енергийния министър Андрей Живков
Коментари Харесай

Андрей Живков: Газовата връзка с Гърция няма да е готова до края на 2021 г.

Това стана ясно от думите на енергийния министър Андрей Живков по време на чуване в пленарна зала. Живков отговори на въпроси на депутатите в 47-мия парламент до каква степен е плана и ще бъде ли приключен в точния момент.

" Притеснителното е, че статусът демонстрира, че се работи надалеч под условията на контракта - неприятна организация, постепенно движение. Все още не сме покрай финалната права на този план. Позицията на българската страна остава непроменена. Настояваме от 1 януари да стартират да се начисляват на изпълнителя неустойки, както планува контракта ", отсече Живков.

" Плащате безценен ток и газ, тъй като някой 12 година не си е приключил работата. Ако новото държавно управление не покаже различен метод, няма да има смисъл. Чухте отговора на човек, който се опита да свърши тази работа, само че виждате, че още веднъж се обрисува срокът да не бъде спазен ", уточни Мартин Димитров от " Демократична България ".

По думите на Живков налице са редица забавяния на доставки и ма възможност някои от тях да бъдат изместени за идната година. Съществени работи има по повод и на наземните уреди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР