Това ще се случи през февруари догодина и е ключов

...
Това ще се случи през февруари догодина и е ключов
Коментари Харесай

НАСА е на финалната права пред безпилотна мисия до Луната

Това ще се случи през февруари следващата година и е основен тест за програмата, чиято цел е кацане на астронавти на Луната през 2024 година

В галактическия център " Кенеди " във Флорида демонстрираха гигантска 98-метрова ракета, която ще изведе в орбита галактическия уред " Орион ". След като бъдат направени нужните проби, безпилотната задача " Артемис 1 " - или в превод Артемида, ще се насочи към Луната.

Първият вероятен прозорец е на 12 февруари, а идващите благоприятни условия са през март и април идната година. Очаква се задачата да продължи от 4 до 6 седмици. Тази първа задача е доста значима, тъй като огромната цел е през 2024-та година хора още веднъж да стъпят на Луната, за първи път от 1972 година

" Аполо " беше преди 50 години, когато на Луната стъпи първият мъж. " Артемис " е посестрима на " Аполо " и е доста уместно да се назовава тъкмо по този начин, тъй като ще се опитаме на Луната да стъпи първата жена, както и първият цветнокож човек. Страхотно е да съм част от програмата. Виждаме от ден на ден дами и измежду инженерите ", сподели Аманда Стивънсън от НАСА.

Американската галактическа организация се надява да откри трайно човешко наличие на Луната и да употребява опита, с цел да извърши пилотиран полет до Марс след 2030 година Целта на " Артемис 1 " е да ревизира способността на " Орион " да работи при по-ниска температура и да върне незасегнат екипажа на Земята. Ако тестванията бъдат сполучливи, не е надалеч времето, когато ще забележим селфи на астронавтите с капсулата на Луната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР