Това се случи часове след акция на активисти на партия

...
Това се случи часове след акция на активисти на партия
Коментари Харесай

Цацаров прие Чайка, обсъдиха ”насилствения екстремизъм”

Това се случи часове след акция на деятели на партия "Да, България ", които сложиха на надлез покрай летището "Чайка, вън от Европа! " . Само час по-късно обаче той беше свален.

Ръководителите на прокуратурите на двете страни подписаха Програма за съдействие за интервала 2017 – 2019 година Противодействие на тероризма, битка с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противопоставяне на транснационалната проведена престъпност са тематиките, по които Цацаров и Чайка ще обменят на практика опит, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Г-н Чайка е на двудневно публично посещаване в страната ни, според подписаното сред него и основния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 година Споразумение за съдействие сред прокуратурите на двете страни. В рамките на това съглашение годишно се реализират визити на български прокурори в Русия и на съветски прокурори у нас (преди няколко месеца Цацаров беше в Москва - б.р.). Обсъждат се на практика въпроси като битката с проведената престъпност и тероризма, както и законодателните начинания, свързани с тези тематики, прецизираха от прокуратурата.

Самият Цацаров разяснява по-рано пред публицисти във връзка мненията, че даже не се знае по кое време тъкмо ще се състои срещата: "Ще бъде подписана стратегия за двустранно съдействие - имам поради за взаимно образование на прокурори, като мисля че първото мероприятие в тази стратегия е съдействие в региона на антитероризма. Можете да бъдете безусловно сигурни, че всяка среща и всяка публична стъпка, която е в визитата на господин Чайка, ще бъде обществена за медиите - т.е. ще има съответни прессъобщения, ще има и съответни мнения и информации. Посещението никога не може да остане прикрито ".

От съветската прокуратура прецизираха, че Чайка е на работна аудиенция и че той ще се срещне още с премиера Бойко Борисов, вицепрезидента Илияна Йотова, правосъдния министър Цецка Цачева и патриарх Неофит.

От прокуратурата пък разгласиха и подробна автобиография на Чайка:

Юрий Яковлевич Чайка е роден през 1951 година в гр. Николаевск-на-Амур, Хабарски регион. Отбива военната си работа през 1972 година и постъпва в Свердловски юридически институт.

От 1976 година стартира стаж в прокуратурата, като поредно минава през длъжностите следовател и заместник-районен прокурор в Иркутска област. През 1983 година оглавява Следствения отдел в Източно-сибирската транспортна прокуратура. През 1992 година Юрий Чайка оглавява прокуратурата в Иркутск. През 1995 година заема длъжността на първи заместител на основния прокурор на Руската федерация. От 1999 до 2006 година е министър на правораздаването на Руската федерация.

На 23 юни 2006 година с разпореждане на Съвета на Федерацията на Федералното заседание на Русия, Чайка е назначен за общоприет прокурор на Руската федерация. Той се се назначава и освобождава от Съвета на Федерацията, по предложение на президента.

Юрий Чайка неведнъж е награждаван за заслуги. Притежава сан на държавен консултант по правораздаване. Женен, с две деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР