Това са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас, който се намира

...
Това са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас, който се намира
Коментари Харесай

Пернати любимци ще внасят радост в живота на слепи хора

Това са най-новите жители на Зоопарк Бургас, който се намира в квартал „ Черно море “. Шарените папагали са там от две седмици. Специално за тях е направена нова волиера – това е място, в което птиците могат да летят на воля,  да не се усещат притиснати и неподвижни, а да имат чувството, че са в двор. За пернатите е направено отопляемо помещение, тъй като те не устоят на ниски температури. Двата папагала са от типа Ара, с генезис от Южна Америка, по-точно Амазонска екваториална гора. В Бургас идват от зоопарк в Унгария. Едната птица е на три и половина, а другата на четири и половина месеца.

За Actualno.com притежателят за зоопарка Кръстьо Дъбов сподели още: “Птиците са към момента бебета и ние ги диоизхранихме, накарахме ги да се привържат към нас, с цел да контактуват и с посетителите.
Идеята ми е хора, които имат зрителни, двигателни или други проблеми да поддържат връзка с животните. Птиците са тип терапия за тях . При нас те влизат гратис и се стараем да ги разведрим. Случвало ми се е да хвана паун и да го дам в ръцете на незрящ човек. Не можете да си визиите резултата от прекарването! Това целим и с папагалите. Те са доста красиви и атрактивни. Научихме аленият да си споделя името . Този тип папагали не са от най-говорящите, като Жако, само че имат такива качества. Освен това, когато децата извикат Пако, той отива при тях. “

 
Кръстьо Дъбов желае да сътвори ландшафни волиери в които животните да се движат свободно. При тях сигурността за хората и животните се реализира с изкопи и издигнати земни сектори, езера и други водни зони, а загражденията са от стъкло. Това обаче изисква доста време и средства, с цел да се направи. Въпреки това по света е най-хубавият метод, тъй като хората се усещат като на фото сафари, а животните в своя среда.

" Липсата на желязна огради дава необикновено чувство за посетителите ", прибавя влюбеният в животните притежател на зоопарка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР