Това правителство трябва да го има, и то трябва да

...
Това правителство трябва да го има, и то трябва да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това правителство трябва да го има и да си свърши работата по големите теми

" Това държавно управление би трябвало да го има, и то би трябвало да си свърши работата по огромните тематики ". Тази безапелационна позиция разгласи Христо Иванов от ПП-ДБ в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Това държавно управление породи и ние поехме отговорност за него при изискванията на доста тежък компромис. Това важи и за другата страна, за сътрудниците от ГЕРБ. Това държавно управление, формирано на база на толкоз тежък политически компромис, ще оправдае своето битие в случай че реши един фундаментален проблем - с върховенството на правото в България и разпоредбите в политиката за практикуване на власт. Ние преминахме през тежки договаряния за да се даде на страната държавно управление. Когато стартира построяването на цялата тази структура, ние приехме дружно и в съгласие една законодателна стратегия. Днес изказванието на Борисов, че той няма ангажимент към тази законодателна стратегия - скърбя, само че то е погрешно. То даже е извънредно рисково, тъй като то значи, че ГЕРБ се отхвърлят от своя ангажимент ние да променим страната. А без това няма смисъл от това ръководство. Това ръководство не съществува, с цел да бъде някой министър, или началник на организация, или регионален шеф. То съществува и ще съществува единствено до толкоз, да може да обслужва тази задача - да променим изискванията на практикуване на власт в страната. Защото другояче просто ще бъде нетърпимо ", сподели той.

" Няма да поносим това държавно управление, с цел да дава то политическо време на който и да било в Народното събрание. Цената за тази сглобка е доста висока, сега, в който тя загуби смисъл, никой няма да продължи да заплаща тази цена. Ако ние позволим това държавно управление да почне да наподобява като нещо, което виси на простора, до момента в който някой откъм гърба си мисли, че може да продължи по остарелия метод, това държавно управление ще падне. И това ще има голяма политическа цена за всички. Тя няма да бъде платена единствено от един или различен ", счита Иванов.

" България трябваше да има държавно управление. На петия парламент към този момент беше безусловно ясно, че би трябвало да се поеме политическа отговорност, че жителите няма да произведат някой, който да има независимо болшинство. Положението е толкоз съществено - и вътрешнополитически и външнополитически. Това държавно управление би трябвало да го има, и то би трябвало да си свърши работата по огромните тематики, в това число обвързвана със службите, в това число обвързвана с институциите, които подсигуряват правовия ред, тъй като това е имунната система на една страна. Това е основата за нейния суверенитет ", безапелационен бе водачът на " Да, България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР