Това попита риторично председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по

...
Това попита риторично председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Защо ДБ не говори за „Лукойл“, а само за „Газпром“?

Това попита риторично ръководителят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция в централата на партията.

Той прикани Министерство на вътрешните работи, където към този момент няма “чадър ” от страна на Бойко Рашков, да проверява газовия капан на Кирил Петков и “Промяната “.
„ Днешното събитие е предизвикано от две заявления на „ Да, България “. Приветстваме ги, че след няколко месеца схванаха защо става въпрос. “Демократична България ” се афишира изрично срещу връщането на “Газпром ” като снабдител на газ за България и упорства за ясна позиция по дейностите на служебното държавно управление от всички политически сили, които се дефинират за изповядващи евроатлантически полезности “. Ура, приятели! Браво! “, съобщи Борисов.
Той акцентира, че още на 31 юли е споделил, че ГЕРБ ще ръководи единствено с партии, които са за 100% газова диверсификация. И декларативно се обърна към другите партии да бъде признат проектозакон за 100% диверсификация и против „ Газпром “.
„ И се запитвам за какво Демократична България взеха решение по този начин за „ Газпром “ – а то тъй като на 2 юни Асен Василев сподели, че България в никакъв случай няма да одобри газ от „ Газпром “, а на 14 юли той обаче декларира: „ Защо не “ на газа от „ Газпром “, добави Борисов.
Той напомни, че 37,71 лева е цената на газа, която ГЕРБ има по време на своето ръководство, а след „ Промяната “ цената е 298,20 лева.
„ Септември – 315 лева, август – 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни докара „ Промяната “. Хаос и съсипия! „, сподели водачът на ГЕРБ.
„ Цитирам Кирил Петков пред БТВ: „ Ние не желаеме да подпишем договорите и искахме да дадем късмет на идващия кабинет да даде оценка. ” Чакайте! Нали казвахте, че служебният кабинет би трябвало да провежда единствено избори?! Защо тогава им оставяте най-важното нещо в страната сега да го вършат те “, попита още Бойко Борисов.
„ Защо сътрудниците от Демократична България внезапно стопираха да приказват за „ Лукойл “ – съветската газ е неприятна, а съветският нефт е готин? По 40 млн. лева дневно изтичат от България, 1. 200 милиарда лева губят българите на месец. Това тяхно раздвояване на личността е от години “, акцентира той.
По думите на Борисов служебният вътрешен министър Демерджиев би трябвало да проверява Бойко Рашков и останалите, вкарали България в този газов капан.
„ Понеже на медиите е неразрешено да питат въпроси, аз бих попитал – има настоящ контракт на допустимо най-хубавата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПП-тата, в това време искаш дерогация за съветския нефт от Брюксел. Цената с „ Газпром “ по нашия контракт е ниска, а през медиаторите на Кирил и Асен е висока. Така „ Газпром “ печели два пъти – един път от цената и повторно – от медиатори. Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият предумисъл – че те не ангажираха слотове. Втечнения газ не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат потенциал да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както споделя Кирил Петков, „ паркинг “?! Или желаете, както стана с „ Вера Су “, да заседне и да му източите газа. Надявам се, че след чадъра на Бойко Рашков да бъдат заложени всички тези въпроси! “, посочи Бойко Борисов.
Той прикани служебното държавно управление неотложно да ангажират един
слот в Гърция.
„ Измамата продължава “! Ние от две години споделяме на Демократична България какви измами вършат с машините. И в този момент като схванаха, че никой не ги желае, няма го Рашков, който да управлява изборния процес- писнаха, че партиите би трябвало да имат следен достъп само че машинния код, посочи водачът на Политическа партия ГЕРБ
Той добави, че „ Да, България “ са почнали митинги пред президентството, само че когато Асен Василев е споделил, че няма нищо неприятно в „ Газпром “, внезапно спонтанните митинги са изчезнали.
„ Актуална гръцка връзка стана факт през 2020 година, като тогава купих 20% за българския народ от терминала за втечнения газ, в Александруполис. Какво свършиха те, с изключение на да вървят и да се снимат на празния кран, на тръба, цялостна с съветски газ? Кирил и Асен ни оставиха без танкери, без газ и даже нямаме контракт за сякаш подписаните им покупко-продажби “, сподели още Борисов.
Листите на ГЕРБ са подготвени – младите ни лица са на избираеми места. Ще създадем една сплав от знаещи, можещи, мъдри и млади, дръзновени и красиви. Ние знаем по какъв начин се вземат решение рецесии, не виждам друга партия, която да може да се оправи с хаоса на смяната, приключи Бойко Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР