Това коментира в предаването „Лице в лице“ проф. Даниел Вълчев,

...
Това коментира в предаването „Лице в лице“ проф. Даниел Вълчев,
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Проф. Герджиков е една добра кандидатура. Ще се получи истинска надпревара

Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ „ Св. Климент Охридски “.

" След 5 години считам да се кандидатирам за президент и съм поканил сътрудника Марчева за мой вицепрезидент, заявих го полушеговито преди десетина дни по малкия екран и няма да се отметна от това. " - отговори на въпроса дали и той е получавал предложение за президентска номинация.

Относно той съобщи:

„ Миналият понеделник етичната комисия на Софийския университет излезе със мнение, което много в детайли наблюдава какви са сходствата сред един дисертационен труд на един наш сътрудник и книгата на различен наш сътрудник. Докладът е оповестен и показан на ректора, като той ми изпрати искане и по силата на разпоредба, съгласно която, когато са налице данни за плагиатство, ние не сме открили данни за плагиатство в дълбочина, само че има такива данни. Съответно факултетен съвет от трима души прави втора инспекция и въз основата на тяхното мнение се предлага на ректора дали да бъде предотвратено трудовото правно отношение на нашия сътрудник “,

Проф. Вълчев съобщи и че в петък Петър Илиев е подал заявление за преустановяване на своето трудово правно отношение със Софийския университет. Не е изработил едномесечното си предупреждение и е подал една заплата.

„ В актуалния свят всеки един пишеш човек би трябвало да бъде доста деликатен, когато показва своите творби и да бъде доста правилен, тъй като доста елементарно се откриват сходни неща “, добави той.

" Но борбата, както към този момент загатнах, се трансформира в по-сериозна. Президентът Радев също има с какво да се похвали, несъмнено. Но с изключение на тях двамата, бих откроил и кандидатурите на Лозан Панов и водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Според мен двамата ще имат едно по-радикално говорене и то няма да има за цел да разшири някаква електорална база, а да укрепи избрани настройки измежду избрани хора " сподели още проф. Вълчев.

" Никой не споделя " извинявай ", а всеки стартира да изяснява за какво е прав, тъй като имало официално нарушаване на Конституцията. Обществото въпреки всичко действа с помощта на някакви правила, а уважението към разпоредбите е нещо значимо " - разяснява професорът за проблема с двойното поданство на Кирил Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР