Това коментира в интервю за bTV председателят на Народното събрание

...
Това коментира в интервю за bTV председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Депутатите не са безделници

Това разяснява в изявление за bTV ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Когато й бе напомнено, че точно водачът на нейната партия ГЕРБ Бойко Борисов е употребявал обидната подготовка по адрес на народните представители, тя отговори, че не е съгласна с премиера.

„ Всеки един депутат работи в изборния си регион, работи и тук в комисиите. Това, което виждат феновете в залата, е единствено повърхността на работата на националните представители”, безапелационна беше Караянчева.

Защо обаче рейтингът на Народното събрание е толкоз отчайващо невисок? Според шефката на Народно събрание е проблем, че хората не схващат, че „ депутатите също имат своите усеща, своето отношение”, „ не са някакви извънземни” и си има другари. Затова и тя прикани жителите да дойдат и да видят по какъв начин заседава Народното събрание, с цел да видят какво вършат избраниците им.

Цвета Караянчеава въпреки всичко призна, че проблем с качеството на дебата има:

„ Когато Народното събрание се употребява за политически цели, а не за съответни оферти, съответни дебати… Ние, политиците, сме малко сбъркани, когато гоним някаква цел не сортираме средствата”. В същото време Караянчева беше безапелационна, че не съжалява за това, че е била груба като народен представител: „ Политическата борба го е изисквала”.

Сега, като ръководител на Народното събрание, кърджалийката признава, че се е трансформирала: „ Понякога ми е по-трудно да приказвам, тъй като сортирам думите, с които се изразявам”.

Цвета Караянчева оглави Народното събрание след провокирала известна изненада оставка на съпартиеца й Димитър Главчев, по-рано лишил думата на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Караянчева призна, че не е имала време да откаже на предлагането, само че не мисли, че е сбъркала. Освен това и по-рано е управлявала над 200 индивида – като шеф на фабрика: „ Няма лесни решения, само че до момента в никакъв случай, когато нещо са ми предложили да поема като ангажимент, в никакъв случай не съм отказвала”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР