Това, което се случи в Народния театър, е абсолютно безобразие,

...
Това, което се случи в Народния театър, е абсолютно безобразие,
Коментари Харесай

Минеков: Ако директорът на Народния театър не може да излезе от блатото, да напусне

Това, което се случи в Народния спектакъл, е безусловно безсрамие, засегнат съм. Ако шефът не извади себе си от блатото, то ви давам обещание, че блатото ще е изсушено. Числото освободени към този момент е впечатляващо, компенсациите, които са получени също са впечатляващи. Това съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков пред публицисти по време на брифинг, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Актрисата Албена Колева изясни, че е разгласила зов и съобщи, че има заплаха в Народния спектакъл да се стихне до крайности. “Вие сте принципал и би трябвало да вземете отношение. Избират се шефове, които избират ориста на цели театри все едно са го купили ”, означи тя и изиска министърът да изрази мнение във връзка с проблемите в Народния спектакъл.

Минеков акцентира, че е взел задоволително ясна позиция. “Това, което се случи в Народния спектакъл е безусловно безсрамие, засегнат съм. Той изясни, че режисьорът Морфов е получил обвиняване, подписано от шефа на театъра Васил Василев и след това е разпитан в полицията. “Това е унизяващо ”, акцентира той. Министърът уточни, че по-късно е имало съд и са били привикани профсъюзни дейци и други хора, които са молени да се подпишат на декларация на театъра. Той добави, че хора са молени да изоставен театъра и даже актьор е бил изпъден с викове.  “Става дума за принуждение, което не прекъсва ”, безапелационен е той.

“Ще изчакам още малко, едното от моите упования са резултатът от инспекцията. Числото освободени към този момент е впечатляващо, компенсациите, които са получени също са впечатляващи. Решението е в шефа. Ако не извади себе си от блатото, то ви давам обещание, че блатото ще е изсушено “, заяви той. Служебният министър акцентира, че не си слага периоди за реакция и допълни, че всичко е в ръцете на Васил Василев. Той го прикани да направи нужното или да напусне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР