Това каза за ФрогНюз актьорът от Народния театър Иван Вазов

...
Това каза за ФрогНюз актьорът от Народния театър Иван Вазов
Коментари Харесай

Само във Фрог: Казвам се Деян Донков и такова нещо като разделение в Народния театър няма

Това сподели за ФрогНюз артистът от Народния спектакъл " Иван Вазов " Деян Донков.

 

Ето го и цялото изявление:

 

Г-н Донков, в изявление за една от националните малките екрани, вие казвате изтъквам: “Трупата на Народния спектакъл " Иван Вазов " застава зад Александър Морфов с настояването той да работи в театъра ”. Казахте също по този начин, че без Морфов театърът не е същия, тъй като неговите представления са знакови. На какво се дължи метаморфозата, в случай че мога по този начин да я нарека, която претърпяхте по отношение на протичащото се в Народния спектакъл. Ако не се неистина вие бяхте част от подписката в отбрана на шефа на театъра Васил Василев?

Това не беше подписка в отбрана на Васил Василев, а беше в поддръжка на Сашо и Васил, тя по-скоро беше за омиротворяване на целия екип, тъй като в театъра няма такова нещо като разделяне, това го наложи като чувство някогашният министър на културата. 

 

Искате да кажете, че министър Минеков е отговорен за това, което се случва в националния спектакъл?

По никакъв метод няма разделяне в Народния спектакъл. Казвам се Деян Донков и питайте който поискате дали е за или срещу мен, само че такова нещо като разделяне в Народния спектакъл няма. Аз не съм срещу Сашо, не съм и срещу Васил, аз съм пацифист, обичам мира. Не съм видял нищо неприятно от Васил Василев като шеф, в противен случай, положителни неща прави в театъра. Сашо,  аз съм работил доста с него и се надявам да продължим да работим. Какво се случва там си е тяхна работа, политиките и молитиките мен не ме интересуват и не желая да се занимавам. 

 

Казахте, че се надявате да продължите да работите с Александър Морфов в театъра, по какъв начин би могло да се случи това? Все отново той е дисциплинарно уволнен. 

Аз не съм човек, който може да дава прогнози с математическа акуратност какви са вероятностите да падне комета или да не падне, не мога нищо да предвиждам и да кажа. Все отново имам вяра, че това е един задоволително зрял и мощен човек, с цел да може самичък да реши тези неща, той не е беззащитен човек.

Но е дисциплинарно уволнен!

Това е диалог, който трябваше доста от дълго време да се случи и да се схванат, тъй като аз към момента не знам кой защо се бори в тази страна, да не кажа в целия свят. Толкова доста неща има, за които имаме да мислим - има толкоз тежко заболели хора, за които да се молим, а това да мислиш за политиката и за тези идиотщини, не, нямам време да се занимавам. 

 

Бихте ли подкрепили петицията в поддръжка на Александър Морфов?

Да, още когато Валери Йорданов я беше пуснал във Фейсбук, в поддръжка за Александър Морфов аз я подписах. Това се случи още преди да бъде уволнен, въпреки да не знам каква тъкмо беше поддръжката. Да подкрепим Сашо да се махне тази жена, която е била някъде с някой си политик. Аз това също не го знаех, не виждам телевизия. Това мен не ме интересува. Интересува ме единствено това момче против мен (синът на Деян Донков бел.ред), споделя се Йоан, след няколко дни ще навърши 2 годинки и го обичам повече от всичко. 

 

Да Ви е жив и здрав! Казвате, че разделяне в Народния спектакъл не е имало, няма и сега. Как се работеше въпреки всичко след всички тези кавги, които излязоха и отвън театъра. Имаше ли в първата ни натрупа хора, които си обърнаха тил?

С Валери Йорданов играем дружно в “Хъшове ”, разбрах, че нещо за мен се бил изказал, аз прощавам на такива хора, които желаят да реализират нещо като употребяват името на някой различен. Аз съм на мнението, че човек би трябвало да е експерт, не отстъпвам това и нищо друго не ме интересува. 

Какво имахте поради, че желае да реализира господин Йорданов, ползвайки името на някой различен?

Нямам визия!

Питам Ви, тъй като по този начин се изразихте.

Не, споделям, че с него играем един до друг и не сме имали никакви проблеми по отношение на тези неща. Извън театъра какво води той, това си е негова борба, тъй че аз нямам чувството за разделяне в театъра. Това е насадено в профил, пък и в този момент виждам, че хора, които не са в театъра, не са част от трупата знаят повече, в сравнение с аз знам, хвърлят там някакви обвинявания. 

 

Как бихте изразили поддръжката си към Александър Морфов и за какво би трябвало да се завърне в Народния спектакъл като негов основен режисьор?

Той постоянно е бил основен режисьор, както аз постоянно съм бил негов основен артист, макар, че на моята врата не написа “Главен артист ” или “Заслужил актьор ” и той за мен си остава основен режисьор. За мен персонално, като човек, който е изиграл толкоз доста функции, изпълнявал съм и основни функции и бих желал да продължа да работя с него, аз се надявах, че в сегашния интервал трябваше да работим дружно. 

 

Редно ли е съгласно Вас шеф на културна институция да съставлява политическа партия?

Не знам дали си спомняте, само че Павел Васев също беше политически привързан. Стефан Василев беше народен представител и Сашо Морфов е работил с него без да е имало проблеми, макар че не понася комунистите.

 

Не знам кой какво има и прави отвън сцената. Аз когато влизам в театъра, прекрачвам  този храм, то е като да влезеш в черква. Като влезеш там питат ли те от коя партия си. Не можеш да влезеш и да се помолиш в църквата, тъй като си от друга вяра.

 

Не манифестирам и в никакъв случай не съм занимавал някого с това дали съм член на нещо, просто желая да спрат да ме занимават всички.  Аз апелирам читатели, фенове, слушатели и така нататък, всеки да стартира да си гледа работата и да стартира да си я прави по метода, по който ние или най-малко някои от нас си я правят. Тогава всичко ще е наред. А кой къде върви в тъмните доби, не ме интересува. 

 

Интервю на Констанца Илиева

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР