Това е записано в заповед на министъра на здравеопазването.От тази

...
Това е записано в заповед на министъра на здравеопазването.От тази
Коментари Харесай

От понеделник, 29 март, отпада изискването за тестването на учениците в училищата

Това е записано в заповед на министъра на опазването на здравето.

От тази дата учениците, които към момента се образоват онлайн поради отвод да се тестват един път седмично за COVID-19, би трябвало да се върнат в клас, добавя tvn.bg.

Остават в действие другите защитни ограничения – носенето на маска в коридорите и общите пространства за децата от I до IV клас, както и на всички места за по-големите възпитаници и за учителите, спазването на отдалеченост, дезинфекцията и проветряването, оповестяват от МОН.

От анулацията на тестването до края на изключителната епидемиологична конюнктура онлайн образованието ще бъде допустимо единствено за учениците, които имат документално позволение за това. Според Закона за предучилищното и учебното обучение родителите имат право по собствен избор да трансферират децата си в електронна среда заради здравословни или други уважителни аргументи, удостоверени с документ. За до 30 дни онлайн образование позволение за това се дава от шефа на учебното заведение, а за по-дълъг интервал – от началника на Регионалното ръководство на образованието, прецизират от МОН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР