Това е първият документиран случай на осиновяване на украинче от

...
Това е първият документиран случай на осиновяване на украинче от
Коментари Харесай

Отвлечено от Украйна момиченце се оказа осиновено от съюзник на Владимир Путин

Това е първият документиран случай на осиновяване на украинче от съветски политик от подобен сан. 70-годишният Миронов е народен представител в Руската дума и основен съдружник на президента Владимир Путин. Лидерът на " Справедлива Русия " интензивно поддържа войната в Украйна, а партията му предложи в Държавната дума Украйна да бъде приета за терористична страна.

Миронов и Варламова подписват публично брак през октомври 2022 година, два месеца след като 55-годишната Инна пристигна в Херсонска област с депутатката от " Справедлива Русия "  Яна Лантратова. Двете посещават локалната болница, където медиците лекуват от бронхит 10-месечната Маргарита Прокопенко. Момиченцето се отглежда в сиропиталището в Херсон, защото майката се е отказала от правата си след раждането, а бащата е умрял. Детето обаче има други родственици в Украйна.

Според началничката на отделението по педиатрия доктор Наталия Лютикова брачната половинка на Миронов е пристигнала в болничното заведение с Татяна Завалская, началник на локалното сиропиталище, назначена от съветските управляващи.

Варламова се показала за отговарящия за детските въпроси в Москва. Седмица по-късно Маргарита е изписана от болничното заведение, а на личния състав в сиропиталището е казано да я приготвят за път.  " Всички се страхувахме, всички ни беше боязън ", споделя една от сестрите в детския дом Любов Савко. По думите ѝ руснаци, някои в камуфлажни облекла, един с черни очила, пристигнали за момиченцето.

Маргарита е едно от 48 деца, изчезнали от Херсон, до момента в който региона е под надзор на съветските сили (до ноември 2022 г.). Според формалната версия детето е откарано в Москва за обзор и рехабилитация. Петмесечното следствие на Би Би Си обаче разкрива, че момиченцето е осиновено от Сергей Миронов и Инна Варламова през ноември 2022 година, а името му е заменено от Маргарита Прокопенко на Марина Сергеевна Миронова. 

През март т.г. Международният углавен съд издаде заповеди за арест на съветския държавен глава Владимир Путин и на комисаря по правата на децата при президента на Руската федерация Мария Лвова-Белова по обвиняване в нелегално депортиране на стотици деца от Украйна, което е военно закононарушение.

Москва признава, че е трансферирала хиляди деца отвън Украйна, само че споделя, че това е направено извънредно за отбрана на сираци и на деца, изоставени във военната зона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР