Това е отворена позиция, не е ултиматум, светваме лампата и

...
Това е отворена позиция, не е ултиматум, светваме лампата и
Коментари Харесай

Кирил Петков уверява, че не поставят ултиматуми

Това е отворена позиция, не е ултиматум, светваме лампата и чакаме разговор.

Така изясни публикувания през вчерашния ден Меморандум, който ПП/ДБ оферират като механизъм за осъществяване на ротацията на 6 март, както и като стратегия за ръководство на сглобката Кирил Петков в студиото на Нова телевизия.

Съпредседателят на ПП/ДБ и някогашен министър председател изясни меморандума и като съглашение сред тях и ГЕРБ, с което да подсигуряват два съществени неща в идващите месеци - избор на нови управления на регулаторите, както и промяна в службите и дотъкмяване на правосъдната промяна.

Въпреки че през огромна част от времето на изявлението си му се постановяваше да изяснява за срещата си с Спас Русев, Кирил Петков уточни, че в случай че тези регулатори стартират да работят, няма значение кой политик с кого се среща и значимото е да не може политици и частни ползи да въздействат на регулаторите. Затова и депутатът счита, че най-малко на 50% от ПП/ДБ могат да подсигуряват, че ще изберат и предложат качествени хора за регулаторите.

Кирил Петков открои правото на несъгласие, както при промяната на министри, по този начин и върху номинациите за регулатори. Това би разрешило на ПП/ДБ да има надзор върху процеса най-малко на 50%, уверен е Кирил Петков, въпреки и да не съумя да изясни какво биха създали от тяхната парламентарна група при нова обстановка като с номинацията на Десислава Атанасова за Конституционния съд. " Ние не можем да дадем гаранция за нашите сътрудници, ние можем да подсигуряваме единствено това, което ние предлагаме. " Би бил удовлетворен най-малко 50% да са безспорните фигури в регулаторите, а не какво е сега съвсем всички регулатори в страната да са на 100% противоречиви.

Ако паднем и отидем на избори ще бъде единствено за едно - разочарованието от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи, защото са се надявали да имат 2/3 в тези регулатори.

За промяната в службите, Кирил Петков съобщи, че им " омръзнало да се молят " и то за този значим бранш, от който зависи националната сигурност. Не отговори непосредствено на въпрос продължава ли ПП/ДБ да желаят оставката и промяната на Калин Стоянов, само че деликатно наблюдават дали министърът ще отговори за чадър над Мартин Божанов - Нотариуса, вероятно със статут на помощник или осведомител.

За комисията за Нотариуса в Народното събрание Кирил Петков призна, че не е проверяващ орган и не може доста да направи. Той се надява тази комисия да изкара като информация на повърхността допустимо най-вече неща, с цел да не може органите, които са виновни - прокуратура, служби и Висш съдебен съвет, да вземат ограничения и да си свършат работата. Кирил Петков е разговарял с Бойко Рашков да съобщи оптимално доста информация на комисията, само че отбрани избора на Никола Минчев за ръководител, а за решението им някогашният вътрешен министър да не влиза въобще в комисията, не изясни нищо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР