Това е още една възможност за подобряване на административното обслужване

...
Това е още една възможност за подобряване на административното обслужване
Коментари Харесай

Център за издаване на лични документи отваря врати за българските граждани

Това е още една опция за възстановяване на административното обслужване на жителите, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев
В постройката на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ 91 всеки български жител ще може да подава заявки за издаване на персонални карти, паспорти и свидетелства за ръководство на МПС. За задачата са построени 19 гишета, а за по-добро, бързо и качествено обслужване е въведена и Система за ръководство на опашките, посредством която ще се контролира потокът от жители. След избор на стремежи тип документ за идентичност и приемането на билет от системата, жителите ще могат да наблюдават поредността на номерата и своя ред на повикване посредством мониторите в залата, разяснява шефът на Дирекция „ Български документи за идентичност “ Светлана Ценева. Тя изясни, че в Центъра жителите ще могат да подават заявки за:
Издаване на персонални карти и/ или паспорти – на гишетата на ОБДС-СДВР / за жители с непрекъснат адрес на територията на София/;Издаване на свидетелства за ръководство на МПС – на гишетата на ОПП-СДВР /за жители с непрекъснат адрес на територията на София/Плащане на санкции по Споразумения или Наказателни постановления по линия на БДС – на гишетата на ОБДС-СДВР;Плащане на санкции по Споразумения или Наказателни постановления по линия на Пътна полиция – на гишетата на ОПП-СДВРИздаване на персонални карти и / или паспорти – на гишетата на ДБДС / за жители с непрекъснат адрес, отвън територията на София град и София област
Заявленията за издаване на персонални карти и паспорти се одобряват с експертна, бърза и елементарна услуга, а заявките на издаване на СУМПС – с ускорена, бърза и елементарна услуга.

Създадена е и опция жителите авансово да декларират час за подаването на заявки за съответната услуга посредством интернет страницата на Министерство на вътрешните работи. Това може да се реализира в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, раздел „ Административни информации и услуги “ от главното меню/под банера „ Услуги и потребна информация “ или на адрес. Този адрес се отнася само и единствено за запис на час за посещаване в центъра.

На откриването на центъра участва вътрешният министър Иван Демерджиев. Той изрази вяра, че с откриването на новия център ще се понижи потокът към другите места. Стремежът на управлението на Министерство на вътрешните работи е отварянето на още такива центрове, които да отговорят на упованията на обществото за бързо и правилно административно обслужване, разяснява вътрешният министър. Той се срещна на място с организацията и работата на административния център.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР