Това е моментът, в който делфини афали използват медуза, за

...
Това е моментът, в който делфини афали използват медуза, за
Коментари Харесай

Животинско царство: делфини играят футбол с медуза

Това е моментът, в който делфини афали употребяват медуза, с цел да играят футбол. 50-годишният Дафид Люис, капитан на лодка за разходки и наблюдаване на делфини от Ню Кей, Уелс, снима играта им в залива Кардиган.

Във видеото, споделено на 24 януари,

делфин подмята медуза във и отвън водата с носа си, до момента в който различен блъска рибата във въздуха с опашката си .

Люис видял, че делфините са в закачливо въодушевление и решил да снима видеоклиповете.

Мъжът споделя: „ Делфините плуваха около лодката в продължение на към миля и в идната секунда един от тях хвърли медузата във въздуха с носа си. След това различен хвърли медуза във въздуха с опашката си.



Този тип медузи може да тежи приблизително 32 кг и те влизат на цели стада в залива Кардиган през пролетните и летните месеци. Често виждаме това държание, когато делфините са в игриво въодушевление.

Дори съм ги виждал да се демонстрират над водата носейки медуза на главата си като шапка .

Пътниците в лодката бяха възхитени от представлението. Хората, които гледаха клипчето, което снимах са изумени. Докато снимах видеото бях доста разчувствуван, че съумявам да уловя такива фрагменти “.

Дафид Люис споделя, че Ню Кей е едно от най-хубавите места във Англия, където могат да се следят афалини, а тези, които се виждат в залива Кардиган са по-големи от тези, които могат да се видят във Флорида или Мексико.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР