В Пловдив стана жестока катастрофа с две жертви. Това е

...
В Пловдив стана жестока катастрофа с две жертви. Това е
Коментари Харесай

Пилот за трагедията в Пловдив: Той е летял с над 200 км/ч по мокър път, нямал е никакъв шанс

В Пловдив стана жестока злополука с две жертви. Това е жертвоприношение. По невъобразим метод изглеждаха остатъците от автомобила. Водачът е фен на високи скорости. Клиповете му в обществените мрежи демонстрират обич към скъпите коли. Двама от возещите се на задната седалка към момента са с заплаха за живота. Според специалисти колата се е движила с към 200 км/ч. Ударът е бил толкоз нечовечен, че е събудил спящите хора в региона в 3,30 часа през нощта. Парчета от дънерите, в които се е блъснал джипа, са летели на към 100 метра разстояние от мястото на злополуката. При удара са отсечени две вековни дървета и е бутнато трето, коментираха водещите на утринния блок на Нова тв. 

Ще приказвам по тематиката като авто водач, а не като специалист. За мен изискванията са били ужасно несъответствуващи за скоростта, с която лидера е пристигнал на тази права, защото е било мокро. Според мен скоростта е била над 200 кв/ч. Смятам по този начин, защото от мястото на случая до първото кръстовище са към 100 метра. На пръв взор виждаме, че няма никакъв спирачен път от това, че автомобила е раздвоен на съставните си елементи. Това значи, че скоростта е била ужасно огромна. 

Това разяснява Костадин Щерев, рали първенец. 

Моето експертно мнение като водач е, че гумите не са били въобще подобаващи за дадените условия. Момчето е било импровизирано за тази скорост, което в последно време все по-често се случва - младите вместо да се замислят какво може да се случи, те натискат педала на газта до край и си разчитат на шанса, а това е голяма неточност, изясни той.

Ако караме със 100 кв/ч изминаваме 27 метра в секунда. Ако караме с 200 минаваме 58-59 метра за секунда. Реакцията от кръстовището до тук каква да е, като той е пристигнал до тук за под 1 секунда до мястото на случая. Според мен той е нямал безусловно никакъв късмет за реакция. Просто самият мозък има потребност от 1,2 секунди да реагира на дадена обстановка. Той идва с огромна скорост и до момента в който си намерения, към този момент е минал 60 метра. Той е нямал време за никаква реакция, пресметна водачът. 

Точно на това кръстовище има един хребет, който не дава опция да се види какво има от другата страна. Според мен момчето се е движило с извънредно огромна скорост, колата е олекнала, защото се е отлепила от пътната настилка. В момента, в който колата отново стъпва на мокрото тя е изгубила сцепление, момчето не е имало време да реагира, системите на автомобилра са се задействали, само че те при тези условия изобщо не са помогнали и е изгубен контролът над автомобила, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР