Топ услугата за стрийминг Discord претърпя инцидент с киберсигурността, при

...
Топ услугата за стрийминг Discord претърпя инцидент с киберсигурността, при
Коментари Харесай

Discord съобщава за изтичане на данни след хакване на агент по поддръжката

Топ услугата за стрийминг Discord претърпя случай с киберсигурността, при който бяха разкрити евентуално чувствителни и персонални потребителски данни.

В писмо, изпратено до консуматори, компанията разкри, че неназовани участници в опасност са съумели да компрометират акаунт, принадлежащ на сътрудник по поддръжката на трета страна. Данните от него включват част от идентифицираща информация, като потребителски имейл адреси.

Освен това, всички известия, които потребителите може да са обменили с сътрудника по поддръжката, както и всички атачмънти, които може да са изпратили, също може да са били налични.

Изложени имейли

В уведомление след случая, Discord сподели, че е подхванал бързи дейности, с цел да деактивира акаунта и да минимизира вредите:

„ Поради естеството на случая е допустимо вашият имейл адрес, наличието на известията за обслужване на клиенти и всички атачмънти, изпратени сред вас и Discord, да са били изложени на трета страна. “

споделиха от компанията.

„ Веднага откакто Discord беше известен за казуса, ние деактивирахме компрометирания акаунт и завършихме инспекциите за злотворен програмен продукт на засегнатата машина. “

Въпреки че няма информация за името на колегата трета страна, чийто чиновник е бил набелязан, Discord сподели, че е му е оказал помощ да внедри нови функционалности, които би трябвало да предотвратят тези произшествия да се случват още веднъж в бъдеще.

Компанията сподели, че възможностите някой да злоупотреби с информацията са минимални, само че добави, че нейните консуматори въпреки всичко би трябвало да бъдат нащрек за възможна кражба на идентичност или фишинг офанзиви.

„ Въпреки че имаме вяра, че рискът е стеснен, целесъобразно е да бъдете бдителни за всевъзможни подозрителни известия или действия, като измами или опити за фишинг. “

споделиха от компанията.

Discord е извънредно известна платформа за известия, изключително измежду блокчейн бизнеса и плановете за криптовалута.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР